Morgonhungern gick inte att betvinga.
1 av 4
Morgonhungern gick inte att betvinga. - Foto: Scanpix
Pojken var sugen på kinamat.
2 av 4
Pojken var sugen på kinamat. - Foto: Ferdinand Ostrop / SCANPIX
Då stal han föräldrarnas Ford Taurus och körde iväg.
3 av 4
Då stal han föräldrarnas Ford Taurus och körde iväg. - Foto: AP
Innan polisen tog sig till platsen stoppades pojken av andra bilister.
4 av 4
Innan polisen tog sig till platsen stoppades pojken av andra bilister. - Foto: SCANPIX SWEDEN

6-åring snodde föräldrarnas bil - för att handla kinamat

Det kan vara svårt att stå emot när hungern sätter in på morgonkvisten, framförallt om du är liten. Men att stjäla föräldrarnas bil är inte att rekommendera.


Flera unga biltjuvar

 Nyheter24 har tidigare skrivit om andra unga biltjuvar, bland annat här och här.

LAPEER. Under lördagsmorgonen fick en larmcentral i Detroit in flera samtal om en bil som körde vårdslöst. När polisen kom till platsen hade andra medtrafikanter redan stoppat förarens framfart med hjälp av sina egna bilar och polisen kunde förhöra den misstänkte som då visade sig vara en hungrig 6-årig pojke.

– Jag öppnade dörren och frågade vad han gjorde. Då sa han att han var på väg till en verkstad för att få bilen lagad, säger polismannen Karl Sapp till Detroit Free Press.

Bilen behövde mycket riktigt lagas en aning. Pojken sa att det var hans pappa som orsakat skadorna men det visade sig snabbt att det i själva verket var den lille föraren själv som kört in i en vägskylt.

– Han hade aldrig kört bil förut, ingen har lärt honom någonting, säger Sapp.

Hungrig

Det visade sig dessutom senare att han inte alls var på väg till en verkstad utan målet med resan var att ta sig till en kinesisk restaurang, där han tillsammans med sin familj ätit kvällen innan.

– Jag förstår inte hur han lyckades lyckades manövrera bilen och samtidigt se ut, säger Sapp till Detroit Free Press.

En polisofficer fick sen åka och väcka pojkens föräldrar, som fortfarande låg och sov, och berätta att deras son tagit familjens Ford Taurus och kört nästan en halv mil innan han stoppades.

Det är oklart om det kommer att väckas åtal. Det är dessutom oklart om pojken fick någon frukost.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.