Kent Hendrix med sitt svärd.
1 av 4
Kent Hendrix med sitt svärd. - Foto: Ap
Han sprang ut direkt när han hörde att grannen blev rånad.
2 av 4
Han sprang ut direkt när han hörde att grannen blev rånad. - Foto: Ap
Han har tränat med svärdet varje dag de senaste 20 åren.
3 av 4
Han har tränat med svärdet varje dag de senaste 20 åren. - Foto: Ap
Men aldrig behövt använda det förut.
4 av 4
Men aldrig behövt använda det förut. - Foto: Ap

Mormonsk ninjabiskop drog svärd mot rånare

Det finns goda grannar. Och så finns det goda grannar som dessutom är kampsportexperter och sover med samurajsvärd bredvid sängen.


Expert

Hendrix har svart bälte i kampsporten Kishindo och har tränat med sina vapen varje dag de senaste 20 åren säger hans fru Suzanne till AP.

Det är dock första gången han fått användning av sina kunskaper i det verkliga livet.

SALT LAKE CITY. Kent Hendrix, 47, är inte bara biskop i mormonkyrkan. Han är även kampsportsexpert, vilket 37-årige Grant Eggersten bittert fick erfara när han försökte råna Hendrix granne.

Efter att ett av Hendrix sex barn väckte honom och berättade att deras granne höll på att bli rånad ryckte Hendrix tag i första bästa vapen, vilket råkade bli ett samurajsvärd, och konfronterade tillsammans med flera andra grannar Eggersten.

– Hans ögon blev stora som tefat. Han har antagligen aldrig varit med om att någon dragit svärd mot honom förut, säger Hendrix till AP och fortsätter:

– Vissa sover med ett baseballträ bredvid sängen. Jag har mitt svärd.

Jagade iväg rånare

Eggersten flydde mot sin bil, med Hendrix tätt i hasorna. Som tur var för rånaren hann den samurajsvärdsbeväpnade biskopen aldrig ikapp. Däremot la han Eggerstens registreringsnummer på minnet och plockade upp det läppbalsam som den oturlige rånaren tappade.

– Jag vrålade efter honom att han var körd, eftersom att jag hade både hans registreringsnummer och hans DNA, säger Hendrix till AP.

Lämnade in sig själv

Eggersten, antagligen livrädd efter att ha jagats av en man beväpnad med ett nästan 80 centimeter långt samurajsvärd, klev ett par timmar senare in på en polisstation och anmälde sig själv.

Han misstänks nu bland annat för rån och försök till stöld.

/
/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!