Tisdag 27 Sep
Stockholm

Lärare sparkas – efter att ha kissat i klassrummet

En lärare vid en lågstadieskola i New jersey har fått sparken efter att det uppdagats att han beordrat elever för att spola ner hans urin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer

Nyheter24 skrev i går om en man i Newtown, Massachusetts, som hade lagrat över 1 000 liter urin i sitt hus.

Läs mer om det här.

NEW JERSEY. Ron Tuitt, en lågstadielärare i Paterson, New Jersey, fick förra veckan sparken från sitt jobb efter att ha anklagats för att ha skickat iväg studenter till toaletterna med flaskor fyllda med hans eget urin.

Något som Tuitt nekar till.

– Inte någon gång under mina 14 år som lärare i Paterson skickade jag elever att spola ner mitt urin. Jag bryr mig mycket om mina studenter och skulle aldrig utsätta mig för något sådant, säger han i ett uttalande till NortJersey.com.

Elever i förhör

Något som den ansvariga domaren i arbetsmarknadsfallet, Evelyn Marose, inte håller med om. Efter att bland annat ha förhört två pojkar som skickats att tömma urinflaskor, en lokalvårdare som sett pojkarna göra det, samt en av pojkarnas mamma, kom hon fram till att deras historia stämde.

"Ett enda tillfälle"

Tuitt, som lider av lymfödem, hävdar att han snarare diskriminerats av skolan och att han inte fått den hjälp han blivit lovad. Bland annat har han önskat att få byta till ett klassrum närmare handikapptoaletten, vilket inte skett.

– Vid ett enda tillfälle har jag urinerat i klassrummet. I sviterna av en urinvägsinfektion hann jag inte till handikapptoaletten eftersom att den låg för långt bort, varpå jag inte hade något annat val än att fullt påklädd kissa på mig, säger Tuitt enligt NorthJersey.com.

Överklagar

Tuitt anklagas också för att ha kissat i en papperskorg och för att ha låtit eleverna åka i hans eldrivna rullstol.

Han överklagar nu avskedandet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.