Reklamfilmens budskap: "Ni kommer alla att dö"

Reklamen för den "enda lugnande drycken på marknaden" har ett inte så upplyftande meddelande till sina kunder.


Drog tillbaka självmordsreklam

Bilföretaget Hyundai fick svidande kritik för sin nya reklamfilm

Reklam visar en man som försöker ta sitt liv genom att andas in avgaser från sin bil i sitt garage. 

Plötsligt byts kameravinkel och tittarna får se mannen tända lamporna i garaget som är fyllt av rök. Sedan kommer en text som förklarar att bilen är en miljöbil som endast släpper ut vattenavgaser.

Filmen kallades både smaklös och avskyvärd och drogs sedan in.

TJECKIEN. Reklamfilmen för den – enligt företaget – otestade drycken Zenonade, som säger sig vara den enda lugnande drycken på marknaden, har väckt en del uppmärksamhet.

Reklamfilmen visar en flygvärdinna som går igenom säkerhetsinstruktionerna för ett fullsatt passagerarplan. Under tiden hörs flygvärdinnans tankar där hon säger till sig själv:  "Jag kommer att vara den första att lämna planet och ni kommer alla att dö".

När kameran åker över passagerarna säger flygvärdinnan "död, död, död". När kameran återvänder till flygvärdinnan pekar hon på sig själv och säger "levande".

Sedan hörs en annan röst säga "Vi önskar er en trevlig resa" samtidigt som flygvärdinnan skiner upp i ett leende. 

Kallas "hjärndött"

Dryckens slogan lyder dessutom "Zenonade - på egen risk". I texten till reklamfilmen på Youtube förklaras att drycken inte har blivit testad, och att ingen vet vilken typ av lugnande effekt som drycken har, och det är anledningen till dryckens slogan. 

Enligt Huffington Post har reklamfilmen ännu inte orsakat någon större kontrovers. Reklambyrån som ligger bakom reklamfilmen bekräftar också detta.

– Jag förväntade mig att det skulle bli värre. Det är inte menat som något seriöst, säger reklambyråns vd,  Martin Lochmann till Huffington Post.

Vissa av Huffington Posts läsare tar det desto mer seriöst, likaså användare på Youtube. VIssa kallar det för "hjärndött" – och andra säger att de inte kommer att köpa produkten efter att ha sett reklamen. 

Vad tycker du? Se reklamfilmen här:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!