Tristan Robinson tycker tävlingen är befängd.
1 av 2
Tristan Robinson tycker tävlingen är befängd. - Foto: Faksimil K5
Devon Keller tycker tävlingen ser flickor som troféer.
2 av 2
Devon Keller tycker tävlingen ser flickor som troféer. - Foto: Faksimil K5

Stor kritik mot elever som röstar fram "skolans snyggaste tjej"

Skolelevernas "snygghetstävling" får hård kritik från föräldrar, skolpersonal och andra elever. Skolan står däremot maktlös.


Snabbt växande stad

Issaquah är en stad med omkring 30 000 invånare i delstaten Washington i USA.

Staden är en av de snabbast växande städerna, sett till invånarantal, i hela USA.

Staden är bland annat känt för sin laxfestival och djurparken Cougar Mountain Zoo.

ISSAQUAH, WASHINGTON. Både andra elever, skolan och föräldrar upprörs över en skönhetstävling som ett par elever årligen anordnar för flickorna vid Issaquah High School. 

Tävlingen, som kallas "May Madness", går ut på att rösta fram den "snyggaste" tjejen i skolan, inga andra egenskaper eller talanger spelar någon roll. 

Stängdes ner av polisen

Eftersom röstningen äger rum på nätet, och inga evenemang knutna till tävlingen anordnas i eller vid skolområdet, så finns det inget skolan kan göra för att stoppa tävlingen. 

Under tiden som tävlingen pågår uppmuntras flickorna att se "snygga ut" i skolan, skriver FOX13.

– Den här typen av saker sexualiserar oss tjejer som om vi är någon sorts trofé, säger skoleleven Devon Keller till KGW.

Det är femte året i rad som tävlingen anordnas och förra året kontaktade föräldrar polisen som tillfälligt stängde ner hemsidan, skriver KGW.

Förnedrade personer förra året

Hemsidan hade då flera förnedrande kommentarer om personer på skolan och polisen hotade med att börja förhöra misstänkta personer.

– Nästan varje tonårsflicka har problem med sin självkänsla och att göra något som det här är fullständigt befängt, säger eleven Tristan Robinson till KGW.

Det här året har personerna bakom tävlingen startat upp en ny hemsida där de lagt till en del säkerhetsåtgärder och gjort det svårare för utomstående att komma in på sidan. Tävlingen har även en egen Facebooksida där nyheter förmedlas. 

– Det är ganska smarta människor bakom detta, de vet sina konstitutionella rättigheter. De är väldigt tysta om vem det är (som driver tävlingen) och gruppen bakom det, säger Sarah Niegowski, talesperson för skolan till KGW.

Under tiden övervakar polisen tävlingen och skolan uppmuntrar sina elever att inte delta, skriver FOX13 . 

Se ett nyhetsinslag om tävlingen här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!