Rörmokare har byggt världens snabbaste toalett: "Läskig att köra"

Vem har inte drömt om att snabbt susa fram genom trafiken på en toalett med byxorna nere? Vissa kan göra det på riktigt.


Snabba permobiler

Nyheter24 har tidigare skrivit om andra ovanliga fordon.

Till exempel om Pensionärsligan och deras snabba permobiler.

Läs mer om det här.

Lincolnshire. Colin Furze är rörmokare, motorintresserad och uppenbarligen lite lätt galen. 33-åringen från engelska Stamford har nämligen lagt fyra veckor på att bygga sig en ny leksak. O

ch inte vilken leksak som helst - utan världens snabbaste toalett.

Blixtsnabb

Nej, det var inget syftningsfel. Furzes hemmabygge kommer nämligen upp i nästan 90 kilometer i timmen när den går på max. 

– Jag är ju van vid att sätta samman toaletter så jag tänkte försöka utmana mig själv och sätta ihop den snabbaste, säger Furze till engelska Metro.

Förutom den självklara fördelen att kunna ta med sig toaletten lite vart som helst, och fort dessutom, så kommer den med ett par andra finesser. Ett tidningsställ, till exempel, för alla de som gillar att läsa under bestyren.

Huruvida det är smart att samtidigt gå på toa, susa fram i höga hastigheter och läsa tidningen samtidigt är en helt annan fråga.

"Blir blöt"

Sen är det förstås inte helt ofarligt att susa fram blixtsnabbt på en toalett oavsett om man läser tidningen eller inte.

– Den är ganska läskig att köra eftersom att vattnet i toaletten gör den väldigt tung och när jag kör över gupp blir jag blöt, säger Furze.

Fures toalett krossar det tidigare rekord för snabbaste toalett. Den toaletten, som visades upp i Milano 2011, gjorde inte mer än 67 kilometer i timmen, skriver engelska Metro

Se ett klipp på rekordtoaletten här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!