Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man med mikropenis gick till läkaren – fick veta att han var kvinna

- 06/06/2013, 10:29
Upptäckten gjordes på Kwong Wah Hospital i Hong Kong.
1 av 2

Upptäckten gjordes på Kwong Wah Hospital i Hong Kong.

Mannens fall har blivit uppmärksammat i bland annat Hong Kong Medical Journal.
2 av 2

Mannens fall har blivit uppmärksammat i bland annat Hong Kong Medical Journal.

AP/Scanpix

En 66-årig man med en ovanligt liten penis är i chock sedan läkare upptäckt att han egentligen är kvinna. När han undersöktes för magsmärtor hittades svullna äggledare.

HONG KONG. Den 66-årige mannen från Hong Kong hade länge gått med magsmärtor och bestämde sig för att uppsöka sjukhus. Där fick han ett besked som vände hans värld upp och ner.

Smärtorna kom från en cysta som hade satt sig i en av mannens äggledare. Mannen, som alltid trott att han bara hade en ovanligt liten penis, är i själva verket en kvinnaFallet har fått stor uppmärksamhet i läkarvärlden och Hong Kong Medical Journal förklarar att han drabbats av två ovanliga sjukdomar.

– Det är intressant och väldigt ovanligt att man har den här kombinationen. Det kommer sannolikt inte att inträffa igen under den närmaste framtiden, säger Ellis hon Kam-kun, professor vid China university. 

Mannen vill fortsätta vara man

Turners syndrom leder till att flickor inte kommer in i puberteten på ett vanligt vis och utvecklar bröst och menstruation. Medfödd binjurebarksförstoring kan leda till att den drabbade har kvinnliga könsorgan på insidan men ser ut som en man på utsidan.

– Patienten är per definition en kvinna som inte kan bli gravid. Men hon har också CAH (medfödd binjurebarksförstoring) vilket gör att hon ser ut som en man, säger Ellis hon Kam-kun till South China Morning Post.

Enligt läkarna planerar mannen – eller kvinnan – att fortsätta identifiera sig själv som man. Han bär skägg och har en liten penis, men saknar testiklar. Enligt South China Morning Post planerar han att genomgå en hormonbehandling för att fullt ut bli man.