Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens rikaste man
är inte nöjd – stämmer tidningen Forbes

- 10/06/2013, 21:41 -
Stämmer Forbes

Stämmer Forbes

SCANPIX / AP

De allra flesta skulle nöja sig med en 26:e plats i listan över världens rikaste människor – men inte Alwaleed bin Talal.

USA. Den amerikanska tidningen Forbes sammanställer varje år en lista över världens rikaste miljardärer. Listan toppades senast av den mexikanske telekommiljardären Carlos Slim Helú, följd av Microsoftgrundaren Bill Gates. På en tolfte plats fans även svenske Stefan Persson

En bit ned på listan

Lite längre ned, först på en 26:e plats, hittar vi Alwaleed bin Talal. Något som retat upp den saudiske prinsen rejält. Enligt The Guardian stämmer han nu tidningen då han menar att han har betydligt mer pengar än de 20 miljarder dollar, eller 131 miljarder svenska kronor, som Forbes menar att han sitter på.

Han anser det vara en förolämpning inte bara mot honom själv utan mot hela Saudiarabien.

Äger Savoy

Stämningen har lämnats in i London, en stad där bin Talal bland annat äger det klassiska hotellet Savoy, och det förvånar Forbes. I ett uttalande säger man bland annat att domstolen där inte har någon jurisdiktion över amerikanska Forbes och att man ändå inte tror att bin Talal kommer att gå vinnande ur striden.

Enligt The Guardian har prinsens advokater avböjt från att uttala sig.