Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män mognar först vid 43 - elva år efter kvinnor

- 14/06/2013, 11:05 -
Äntligen mogna?
1 av 4

Äntligen mogna?

SCANPIX

Natalie Portman fyller 32 och kan anse sig mogen.
2 av 4

Natalie Portman fyller 32 och kan anse sig mogen.

SCANPIX / Invision

Flummige John Frusciante fyller 43 och kan liksom...
3 av 4

Flummige John Frusciante fyller 43 och kan liksom...

SCANPIX / AP

barnslige Vince Vaughn titulera sig som "mogen".
4 av 4

barnslige Vince Vaughn titulera sig som "mogen".

Invision

Först vid 43 års ålder betraktas män som mogna, både av sig själva och sin omgivning. Kvinnorna är tidigare ute.

Att män mognar senare än kvinnor är en gammal myt. En myt som nu förvandlas till en sanning. Eller ja, nästan i alla fall.

En undersökning beställd av den brittiska filialen av barnkanalen Nickelodeon visar nämligen att män inte mognar förrän vid hela 43 års ålder.

Vilket alltså betyder att kändisar som Vince Vaughn och John Frusciante först nu är att betrakta som vuxna och mogna människor.

Kvinnor mogna tidigare

Kvinnor däremot är lite kvickare i processen. Redan vid 32 års ålder, alltså precis som Natalie Portman, betraktas de flesta kvinnor som mogna både av sig själva och av sin omgivning.

Kvinnor i förhållanden var även dubbelt så benägna som män att betrakta sig som den "mogna" parten i ett förhållande, samtidigt som män i stor utsträckning anser sig vara omogna.

Fortkörning ett tecken på omognad

Undersökningen visar också att brittiska kvinnor främst tycker att män visar upp sin brist på mognad genom att prutta i tid och otid, rapa, genom att spela för mycket teve-spel och genom att köra för fort, skriver Nickelodeon .