Försöket misslyckades.
Försöket misslyckades. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Låtsades vara dottern - för att klara slutprovet

Det är antagligen bra att som förälder vara engagerad i barnens skolgång. Det är mindre bra att hjälpa till med att fuska.


Proven

Slutproven är avlutningen på den del av den franska skolan som kan jämföras med det svenska gymnasiet.

Normalt skriver eleverna prov i fem olika ämnen som de måste klara om de vill fortsätta plugga på universitet.

Samma sak har gällt sen Napoleon introducerade slutproven 1808, skriver Daily Mail.

PARIS. En 52-årig fransk kvinna ville gärna att hennes 19-åriga dotter skulle klara av att ta examen. Tyvärr var dotterns engelska inte riktigt att lita på så inför sluttestet tog mamman saken i egna händer och dök upp på skrivningen istället för sin egen dotter.

Avslöjades av vakt

Det funkade inte speciellt bra, tentavakten hade nämligen haft samma roll på dotterns filosofiprov veckan innan och kallade på polisen.

– Hon var klädd som en typisk tonåring, säger Parispolisens talesperson enligt Daily Mail och fortsätter:

– Hon var i förvar en kort tid och erkände direkt vad hon hade gjort. Hon sa att hon var bättre på engelska än sin dotter.

Riskerar böter

52-årigen misstänks nu för bedrägeri och kan få så mycket som 7 000 euro, eller runt 60 000 svenska kronor, i böter. Dottern i sin tur stängs av från att ta examen de närmaste fem åren, skriver Daily Mail.

Till saken hör att polisen väntade tills efter det att provet var färdigskrivet med att gripa kvinnan, för att inte störa de andra studenterna. Det är inte utan att man undrar hur det gick?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.

Bostadsrätt: Få 200 000 kronor mer för din lägenhet

Enligt Boolis analys har man räknat ut att det går att få 200 000 kronor mer när man säljer bostadsrätten i storstadsregionerna, eller 150 000 i inlandet, om man piffar till "hemmets hjärta".

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Många som tänkt avsluta sin prenumeration hos Postkodlotteriet har åkt på en oväntad utgift – från ett helt annat företag. – I mina och de flesta av mina kollegors ögon handlar de omoraliskt, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet, till Nyheter24.

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.