Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klädde ut sig till kvinna – smygfotade med kamera i handväska

- 25/06/2013, 15:33
Åkte dit efter att ha slagit en säkerhetsvakt
1 av 3

Åkte dit efter att ha slagit en säkerhetsvakt

Polis / Scanpix

Petersen, 46, släpptes senare mot borgen.
2 av 3

Petersen, 46, släpptes senare mot borgen.

San Bernadino Sheriff´s Department

Han misstänks ha använt sig av en kamera gömd i en handväska.
3 av 3

Han misstänks ha använt sig av en kamera gömd i en handväska.

SCANPIX SWEDEN

Mannen trodde att han hade kommit på en genialisk plan. Han klädde ut sig till kvinna – och smygfotade kvinnor med hjälp av en kamera, dold i en handväska. Det funkade fläckfritt tills han kom till Loma Linda University.

SAN BERNADINO COUNTY. Rodney Kenneth Peterson är 46 år gammal och gillar att klä ut sig till kvinna, vilket i sig inte är konstigt. Däremot att, som Peterson, smyga sig in på ställen där bara kvinnor är tillåtna för att ta bilder är både olagligt och synnerligen obehagligt.

Slog till vakt

Peterson upptäcktes av anställda på ett college där han försökte ta sig in på vissa delar av skolan där endast kvinnor är tillåtna. Han jagades på flykten och möttes upp av säkerhetsvakter på parkeringen utanför. Trots det så lyckades Peterson ta sig in i sin bil, och hann dessutom med att smälla till en av vakterna genom bilfönstret när han körde därifrån.

Släpptes mot borgen

46-åringen kunde dock gripas av polis i sitt hem i Corona senare under kvällen. Förutom för attacken vid Loma Linda University misstänks Peterson för ett flertal liknande händelser där han tagit sig in på avstängda avdelningar och fotat kvinnor med en kamera gömd i en handväska.

Han släpptes senare under fredagen mot borgen, skriver Los Angeles Times.