Tisdag 18 Maj
Stockholm

Han gick ned 30 kilo – genom att äta hamburgare

Inte första tuggan.
1 av 2
Inte första tuggan. Foto:
Johan Grundstroem.
2 av 2
Johan Grundstroem. Foto:

Vill man gå ner i vikt finns det många olika vägar. Vissa satsar på självsvält. Andra går loss på hamburgare.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Johan Grundstroem

Yrke: Grundare av Swarmplanet, distributör av peer-to-peer tjänster för live-streaming

Favoritburgare: GI-burgare på Max

Favorittillbehör: Sallad eller morötter. Pommes är förbjudet.

Dryck till burgaren: Ramlösa granatäpple

Bor: Bandhagen i Stockholm, uppvuxen i Barkarby

Familj: Fyra barn i åldrarna 2, 6, 11 och 13.

 

Johan Grundstroem tröttnade på att väga för mycket. Samtidigt så ville han inte sluta äta gott, och framförallt inte sluta med att äta hamburgare. Så fyrabarnspappan tog ett beslut. Mer vardagsträning och mer hamburgare.

Under 90 dagar åt han sammanlagt 180 nyckelhålsmärkta hamburgare från Max, började ta trapporna i stället för hissen och lyckades chockerande nog gå ner 30 kilo på den korta perioden. Ett projekt som han kallade för MinimizeMe.

– Det finns inget på en hamburgare som är onyttigt. Allt beror ju på varje persons livsstil och utgångspunkt och vad du äter och dricker till, säger han om förvandlingen.

Viktigt med rätt tillbehör

Dieten kan sägas passa för de flesta. För de flesta gillar ju hamburgare. Gör man inte det bör man kanske hålla sig till något annat.

– Jag valde att basera min diet på min favoritmat och lyfta bort de mindre hälsosamma tillbehören. Jag valde morötter, vatten, äpple och bönsallad istället. Så för alla som älskar hamburgare funkar den. 

Kräftor inte mättande nog

Nu vill Johan hjälpa flera och i år kör han för tredje året i följd tävlingen MinimizeYou där sex deltagare får möjlighet att göra samma resa som Johan själv. Och han tror inte att han framgångar kan få andra att dra i sig för många burgare.

–Det tror jag inte. Hamburgare är bra mat och allt handlar ju om att göra av med det som du stoppar i dig. I det här fallet kalorisnål mat. Jag är också en hamburgerälskare av rang. När min diet var över under MinimizeMe hade jag ätit 200 hamburgare. Jag firade då med kräftor, öl och bröd. Men det var för lite mat så då tände jag grillen och åt min 201 hamburgare.

Se en intervju med Johan:

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela