Torsdag 19 Maj
Stockholm

Bodybuilder tog sig in i Angela Merkels plan – hade galen nakenfest

Hade vild ensamfest.
1 av 5
Hade vild ensamfest. Foto: SCANPIX
Mannen smög sig förbi vakterna.
2 av 5
Mannen smög sig förbi vakterna. Foto: SCANPIX / AP
Med sig hade han både ecstacy och marijuana.
3 av 5
Med sig hade han både ecstacy och marijuana. Foto: SCANPIX / AP
Innan han bröt sig ombord på ett flygplan.
4 av 5
Innan han bröt sig ombord på ett flygplan. Foto: SCANPIX / Ap
Ett flygplan tillhörande Angela Merkel,
5 av 5
Ett flygplan tillhörande Angela Merkel,. Foto: Michael Sohn

24-åringen bråkade med sin flickvän och bröt sig efter det ombord på tyska förbundskanslern Angela Merkels plan. Väl där tömde han bland annat en brandsläckare i kabinen och tröck på knappar i cockpit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Merkel var på opera

Samtidigt som Volkan hade fest på Merkels plan befann hon sig hundratals kilometer bort.

Spiegel skriver att hon befann sig i Bayreuth där hon såg föreställningen "Den flygande holländaren".

KÖLN. Tysk polis har startat en utredning efter att det framkommit att en 24 år gammal bodybuilder, endast omnämnd som "Volkan T", tagit sig ombord på Tysklands förbundskansler Angela Merkels flygplan. Ett flygplan som dessutom stod inlåst på en avspärrad militär del av Kölns flygplats.

Hade droger med sig

Det hela började med att Volkan bråkade med sin flickvän och av oklara skäl satte fart mot flygplatsen. Sen ska han, påverkad av droger, ha lyckats smyga förbi flygplanets vakter och fram till planet. Med både marijuana och ecstasy i fickan klättrade han sedan ombord och inledde en fyra timmar lång ensamfest.

Dansade på vingen

En ganska vild fest. Volkan ska, enligt Spiegel, ha strippat ner till underkläderna och sen sprutat med en brandsläckare inne i planet – samt dansat runt på planets vänstra vinge. Han passade även på att trycka på olika knappar i cockpit och ska därefter ha släppt ut den uppblåsbara nödrutschkanan.

Greps av hund

Tyvärr, för Volkans skull, så utlöste han även en hel del larm när han tröck på alla knappar men trots det så tog det nästan fyra timmar innan 24-åringen var i säkert förvar. Efter att han vägrat att lämna planet så släpptes till slut en polishund ombord som tog ned mannen.

Hände förra månaden

Det hela hände förra månaden, och sedan dess har Volkan suttit inlåst på en rättspsykiatrisk institution, men först nu har det hela läckt till media.

Händelsen gör nu att säkerheten kring planet ifrågasätts. Framförallt sedan det visat sig att planet var tankat och att Volkan rent teoretiskt hade kunnat flyga i väg, skriver Spiegel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela