Ny skönhetstrend i Asien – operera fram ett permanent leende

Ge sken av att alltid vara glad? Ja, det är en växande trend i Asien. Där kvinnor och män opererar sig för att få fram ett permanent leende.


Kvinna injicerade matolja i ansiktet

En koreansk kvinna var besatt av plastikkirurgi och när läkare vägrade operara henne började hon att injicera sig själv – med matolja.

Resultatet blev förödande.

ASIEN. En bild på en kvinna, enligt uppgifter från Sydkoreahar skapat stor uppståndelse på sajten Reddit på sistone.

Anledningen är att det sägs att kvinnan på bilden ska ha genomgått en skönhetsoperation för att få ett permanent leende.

Något som ska vara del av en ny trend i Asien. Bildens äkthet har inte bekräftats men flera medier, däribland Huffington Post, rapporterar att flera kliniker i Asien erbjuder den här typen av ingrepp.

Jämförs med Joker

Ingreppet går ut på att man justerar läpparna, och "vrider" mungiporna uppåt, samt manipulerar musklerna runt munnen, för att på så vis få ett permanent leende.  

Efter ingreppet kommer patienten att le – även när personen i fråga egentligen inte alls ler. Användare på Reddit menar att ingreppet får patienten att likna karaktären Joker från "Batman"-filmerna.

I en Youtubevideo presenterar en klinik det omtalade ingreppet:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.