Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Daniel vaknade upp bakis – och har hickat varje dag sedan dess

- 05/09/2013, 22:33
Hickan har tagit över Daniels liv.
1 av 3

Hickan har tagit över Daniels liv.

Faksimil

I ett Youtubeklipp berättar han om mardrömmen.
2 av 3

I ett Youtubeklipp berättar han om mardrömmen.

Faksimil

Daniel med familj.
3 av 3

Daniel med familj.

Faksimil

I juli förra året vaknade Daniel Clavin, 37, upp med hicka. Han har inte blivit av med den sedan dess.
– Den har tagit över mitt liv, säger han.

Efter en fylla med kompisarna vaknade Daniel Clavin av att han hade envis hicka. Den skulle visa sig vara betydligt envisare än han först trodde. I dag har han hickat i 14 månader i sträck.

– Jag har ingen aning om varför det startade. Jag hade druckit mer än vanligt men inget extremt, bara en blandning av sprit och öl, säger han till The Mirror.

Kan inte andas på grund av hickan

37-åringen hickar ungefär varannan sekund och han påstår själv att han hickat ungefär 5 250 000 gånger sedan i juli förra året. Och den ovanliga sjukdomen har orsakat många sömnlösa nätter.

– Vissa dagar är värre än andra och ibland slutar det helt, men hickan kan också vara så hemsk att jag svimmar eller kräks upp mat, säger han och fortsätter:

– Det finns stunder när jag inte ens kan andas på 30 sekunder för att hickan låser diafragman.

Kiropraktor hjälpte – ett tag

Daniel har testat allt för att få bort hickan. Han har blivit nykterist, gjort en endoskopi, magnetröntgats, bytt diet, tagit lugnande medel, gått till en kiropraktor samt testat alla de gamla huskurerna som att bli skrämd, andas i en påse och äta salt och vinäger.

– Det enda som tycktes hjälpa var kiropraktorn som ansträngde en nerv i min nacke. Men det höll bara i tio dagar, säger han till The Mirror

Här kan du se David prata om den ovanliga åkomman: