Torsdag 15 Apr
Stockholm

Här testar Nyheter24:s reporter burleskdans inför "Octbooberfest"

Nyheter24:s Gustav Holmström och Fräulein Frauke.
1 av 3
Nyheter24:s Gustav Holmström och Fräulein Frauke. Foto: Nyheter24
I samtal.
2 av 3
I samtal. Foto: Nyheter24
Fräulein Frauke visar hur det ska gå till.
3 av 3
Fräulein Frauke visar hur det ska gå till. Foto: Nyheter24

Nyheter24:s Gustav Holmström träffar Fräulein Frauke för att lära sig lite mer om burlesk – och hur man tassel-twirlar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. I helgen är det dags för den tredje upplagan av Stockholm Burlesque Festival. En festival som, föga förvånande, kretsar kring burlesk med allt vad det innebär.

Nyheter24 mötte upp Fräulein Frauke, som tillsammans med sin man John Paul Bichard arrangerar festivalen, för att lära en stelbent reporter att dans burleskdans och för att ta reda på lite mer festivalen.

– Helgen kommer verkligen att bli helt fantastisk! Festivaler är så roliga för att man tar in så mycket på en gång, så det är ett fantastiskt sätt för nya publiker att hitta till burlesken och sen är det såklart fantastiskt för folk som redan blivit burleskbitna, säger hon och fortsätter:

– Vi har artister från elva länder som kommer hit. Så det kommer att bli en stor, glädjefylld tredagarsfest.

"Sjukt mycket burlesk"

Festivalen inleds på fredagen och fortsätter sen genom helgen med fester och workshops.

– Lördagskvällen är den mest fullpackade på sätt och vis. Det är här på Nalen och då blandar vi burleskfestivalen med min klubb "Fröken Frauke presents" så det blir sjukt mycket burlesk helt enkelt.

"Octbooberfest"

På lördagskvällen blir det också, inte heller det särskilt förvånande, en hel del bröst. Det ingår liksom lite i grejen.

– Vi har Octbooberfest och det är en insamlingsgala till rosa bandet. Det känns viktigt på något sätt för burlesk är väldigt glatt men det finns också viktiga och seriösa toner i all burlesk. Mycket är väldigt feministiskt och normifrågasättande. Så när vi ändå håller på med bröst, vi gillar ju bröst, vi är väldigt bröstfixerade kan man säga så känns det roligt att kunna sätta in den bröstglädjen i något viktigt.

Kolla in när Gustav Holmström lär sig att dansa burlesk – och att tassel-twirla – nedan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela