Läskig?
1 av 4
Läskig? - Foto: TT BILD / Ap
Clowner är i alla fall för läskiga för Leighton Buzzard.
2 av 4
Clowner är i alla fall för läskiga för Leighton Buzzard. - Foto: TT BILD / Frank Augstein
Nästa gång cirkusen kommer till staden får de göra reklam på något annat sätt.
3 av 4
Nästa gång cirkusen kommer till staden får de göra reklam på något annat sätt. - Foto: TT BILD / Frank Augstein
Utan clowner.
4 av 4
Utan clowner. - Foto: TT BILD / Ap

Cirkus stoppas från att affischera – på grund av clownfobi

En kvinna i staden är livrädd för clowner. Då klev stadsfullmäktige in och hindrade cirkusen från att sätta upp affischer.


Inte ensam

Det finns fler än den okända kvinnan i Leighton Buzzard som inte gillar clowner.

Hollywoodfrun Isabel Adrian till exempel.

LEIGHTON BUZZARD. En cirkus skulle sätta upp en föreställning i Leighton Buzzard, en engelsk stad med 28 000 invånare, och gjorde föga förvånande reklam för sin verksamhet genom att sätta upp affischer. Affischer med en clown på.

"Enkel lösning"

Något som inte föll väl ut alls. En kvinna med clownfobi, medicinskt kallat för coulrofobi, uppskattade det nämligen inte alls och lämnade in ett klagomål. Varpå stadsfullmäktige tog beslutet att alla cirkusens affischer skulle plockas ned. Dessutom får inte cirkusen återvända till staden om de fortsätter att använda sig av affischer med clowner på, skriver Mirror.

– Vi gör en bedömning av alla enskilda fall, men den här gången kände vi att det fanns en enkel lösning att tillgå, säger stadens talesperson Lisa Jarvis till Mirror.

"Undrar vad som händer när hon kör förbi McDonalds?"

Från cirkusens sida är man, logiskt nog, inte alls lika nöjda med beslutet.

– Det är löjligt. Det bor 28 000 människor här och våra affischer tas ned på grund av en person. Jag funderar på vad som händer när hon kör förbi McDonalds? Det är särbehandling, säger cirkusens ägare John Lawson till Mirror och fortsätter:

– Vi vet inte vem hon är men om vi gjorde det skulle vi gladeligen ge henne fribiljetter så att hon kan få se att vår snälla clown inte är något att vara rädd för.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!