De behöver inte skämmas längre.
De behöver inte skämmas längre.

Nu ska japanska kvinnor kunna äta hamburgare utan att skämmas

Nu finns det ett speciellt hamburgerpapper, på engelska översatt till "liberation wrapper", som maskerar japanska kvinnors ansikte – så att de kan äta offentligt utan att skämmas.


Förhindra våldtäkt

Snart kan den specialsydda trosan som ska förhindra våldtäkter finnas ute på marknaden.

JAPAN. I Japan råder en trend som kallas för "ochibo" – vilket kan översättas till "liten och blygsam mun" – och den innefattar en "regel" för hur mycket en kvinna får öppna munnen offentligt, skriver Huffington Post.

För att råda bot på problemet har nu en japansk restaurangkedja, Freshness Burger, kommit med ett förslag som ska få kvinnor att skämmas mindre när de äter en hamburgare ute bland folk – ett speciellt hamburgerpapper.

Blir "befriad" från rädslan

På papperet, som omsluter burgaren, är undre halvan av ett kvinnoansikte tryckt – och när kvinnan äter så visar hon inte sin mun och blir därmed "befriad" från sin rädsla för att någon kommer se henne öppna munnen "för mycket".

Kedjan har gjort detta ur ett jämställdhetsperspektiv för att kvinnorna ska kunna trycka i sig maten lika mycket som männen.

Det kan låta absurt men enligt kedjan så har försäljningen av deras stora Classic Burger ökat med 213 procent sedan införandet av det nya omslaget, skriver Huffington Post.

Titta på klippet här:


Mat
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.