Bets i Italien.
1 av 4
Bets i Italien. - Foto: Läkarbilder
Först blev örat svart.
2 av 4
Först blev örat svart. - Foto: Läkarbilder
Innan delar ruttnade bort.
3 av 4
Innan delar ruttnade bort. - Foto: Läkarbilder
Men efter en lyckad operation såg det ut så här igen.
4 av 4
Men efter en lyckad operation såg det ut så här igen. - Foto: Läkarbilder

Bets av spindel – då blev hennes öra svart

Spindeln bet henne i sömnen – något som ledde till att hennes öra svartnade och dog.


Köpte bananer – fick flock med världens dödligaste spindlar

Något kröp över bananerna från stormarknaden.

Det visade sig vara världens giftigaste spindelart.

ITALIEN. En 22 år gammal nederländsk kvinna vaknade upp en morgon på hennes semester med starka smärtor i örat. Trots att hon behandlades med antihistaminer fortsatte örat att göra ont och var svullet.

När hon väl återvände till sitt hemland hade delar av hennes öra blivit svart, något som tydde på att det började dö. När hon åter sökte hjälp kunde det konstateras att hon hade blivit biten av en eremitspindel, en Loxosceles rufescens. Ett djur vars gift är känt för att det dödar huden, skriver Daily Mail.

Tvingades till operation

Vad som var ovanligt i det här fallet var att giftet även hade dödat brosket i kvinnans öra. Det hela tvingade fram en operation för att återställa den del av örat som hade försvunnit.

Det hela ledde till att plastikkirurgen Marieke van Wijk fick ta brosk från kvinnans revben för att kunna återskapa hennes öra, en operation som lyckligtvis genomfördes med ett önskat resultat, skriver Daily Mail.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rejält vinstlyft för SEB

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.