Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bets av spindel – då blev hennes öra svart

- 16/11/2013, 10:49
Bets i Italien.
1 av 4

Bets i Italien.

Läkarbilder

Först blev örat svart.
2 av 4

Först blev örat svart.

Läkarbilder

Innan delar ruttnade bort.
3 av 4

Innan delar ruttnade bort.

Läkarbilder

Men efter en lyckad operation såg det ut så här igen.
4 av 4

Men efter en lyckad operation såg det ut så här igen.

Läkarbilder

Spindeln bet henne i sömnen – något som ledde till att hennes öra svartnade och dog.

ITALIEN. En 22 år gammal nederländsk kvinna vaknade upp en morgon på hennes semester med starka smärtor i örat. Trots att hon behandlades med antihistaminer fortsatte örat att göra ont och var svullet.

När hon väl återvände till sitt hemland hade delar av hennes öra blivit svart, något som tydde på att det började dö. När hon åter sökte hjälp kunde det konstateras att hon hade blivit biten av en eremitspindel, en Loxosceles rufescens. Ett djur vars gift är känt för att det dödar huden, skriver Daily Mail.

Tvingades till operation

Vad som var ovanligt i det här fallet var att giftet även hade dödat brosket i kvinnans öra. Det hela tvingade fram en operation för att återställa den del av örat som hade försvunnit.

Det hela ledde till att plastikkirurgen Marieke van Wijk fick ta brosk från kvinnans revben för att kunna återskapa hennes öra, en operation som lyckligtvis genomfördes med ett önskat resultat, skriver Daily Mail.