Bilden på Jorg togs av en medpassagerare.
1 av 2
Bilden på Jorg togs av en medpassagerare.
Planet tillhörde Emirates Air och var på väg från Singapore till Brisbane i Australien.
2 av 2
Planet tillhörde Emirates Air och var på väg från Singapore till Brisbane i Australien. - Foto: AP / TT

Försökte röka på planet – då bands han fast

Tyske Mathias Jorg, 54, vägrade ge sig. Han började till och med bråkade med flygplanspersonalen i hopp om att få röka. I stället fick han stå ut med den här skammen.


Kaptenens beslut

Det saknas internationella regler för när och hur kabinpersonal får binda fast passagerare. Detta regleras i stället av det land där flygplanet är registrerat. Ett sådant beslut måste tas av planets kapten och efter landning ska lokala polismyndigheter informeras om händelsen och varför passageraren bundits fast.

BRISBANE. Rökförbudet är inget som det tas lätt på av flygvärdinnor runtom i världen. Tvärtom är kabinpersonalen minst sagt tydlig med att man inte får röka ombord.

Det verkar som att tyske Mathias Jorg, 54, missat den genomgången. För under en flygning mellan Singapore och Brisbane på torsdagen fick han till slut bindas fast i sin stol av personalen. Anledningen? Han hade gång på gång försökt börja röka och sedan gjort motstånd när flygvärdinnorna försökte hindra honom.

Hävdar att han skadats

När Emirates-flighten landade i Brisbane omhändertogs Jorg av polisen, skriver Daily Mail.

I en förhandling i rätten på torsdagen hävdade han att han skadats när han bands fast. Han tvingas nu lämna in sitt australiensiska pass och är förbjuden att lämna landet eller ens befinna sig närmare än hundra meter från en plats där man kan ta sig ut ur Australien (exempelvis en internationell flygplats).

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.