Måndag 17 Maj
Stockholm

Tio verkliga platser som ser ut som riktiga skurknästen

Byggnaderna som är som hämtade ur filmvärlden. Klicka vidare för att se alla.
1 av 11
Byggnaderna som är som hämtade ur filmvärlden. Klicka vidare för att se alla. Foto:
Olavsverns gamla flottbas utanför norska Tromsö. 270 000 kvadratmeter bombsäkert bergsrum – hallå?
2 av 11
Olavsverns gamla flottbas utanför norska Tromsö. 270 000 kvadratmeter bombsäkert bergsrum – hallå?. Foto:
Bergmeister Wolfs brandstation. Till att börja med – namnet! Dessutom ser det på utsidan ut som något Nazityskland skulle ha kunnat designa. Trots att det ligger i Italien.
3 av 11
Bergmeister Wolfs brandstation. Till att börja med – namnet! Dessutom ser det på utsidan ut som något Nazityskland skulle ha kunnat designa. Trots att det ligger i Italien. Foto:
Huell Howsers vulkanhus i Kalifornien. Det ligger på en vulkan – och ser ut som ett UFO.
4 av 11
Huell Howsers vulkanhus i Kalifornien. Det ligger på en vulkan – och ser ut som ett UFO. Foto:
Hashima Island utanför Japan. Den här ön, som förut var hemvist för utvinning av kol, inspirerade faktiskt till Bondskurken Raoul Silvas egna ö i Skyfall.
5 av 11
Hashima Island utanför Japan. Den här ön, som förut var hemvist för utvinning av kol, inspirerade faktiskt till Bondskurken Raoul Silvas egna ö i Skyfall. Foto:
The World i Dubai. Gruppen av konstgjorda öar som ska föreställa en världskarta är ju faktiskt en ultimat skurkidé. Skulle förmodligen vara hemvist åt någon slags skurkarnas FN snarare än en ensam galning.
6 av 11
The World i Dubai. Gruppen av konstgjorda öar som ska föreställa en världskarta är ju faktiskt en ultimat skurkidé. Skulle förmodligen vara hemvist åt någon slags skurkarnas FN snarare än en ensam galning. Foto:
Regierungsbunker utanför Bonn. Användes av Västtyskland under Kalla kriget. Bakom dess yttre döljer sig ett inre menat att skydda hela den västtyska regeringen vid en attack.
7 av 11
Regierungsbunker utanför Bonn. Användes av Västtyskland under Kalla kriget. Bakom dess yttre döljer sig ett inre menat att skydda hela den västtyska regeringen vid en attack. Foto:
Ovan jord är det här huset i Adirondackbergen bara ett vanligt trähus. Men under ytan döljer sig en gigantisk silo – där ingen kan höra dig skrika.
8 av 11
Ovan jord är det här huset i Adirondackbergen bara ett vanligt trähus. Men under ytan döljer sig en gigantisk silo – där ingen kan höra dig skrika. Foto:
För superskurken som föredrar bergstoppar finns Refuge du Goûter på Mont Blanc. Nu styrs den av en fransk alpinklubb – från början var byggnaden tänkt som ett hus där bergsklättrare och andra skulle kunna värma sig och vila.
9 av 11
För superskurken som föredrar bergstoppar finns Refuge du Goûter på Mont Blanc. Nu styrs den av en fransk alpinklubb – från början var byggnaden tänkt som ett hus där bergsklättrare och andra skulle kunna värma sig och vila. Foto:
Det officiella namnet på den här polska byggnaden är "Safe House" men det är mer känt som "Zombie House". Så här ser det ut när det är "säkrat", annars ser det ut som ett någorlunda vanligt hus.
10 av 11
Det officiella namnet på den här polska byggnaden är "Safe House" men det är mer känt som "Zombie House". Så här ser det ut när det är "säkrat", annars ser det ut som ett någorlunda vanligt hus. Foto:
Bergstoppen i Beijing. Kinesiske Zhang Biqing, som bestämde sig för att bygga till denna skapelse på det existerande huset, är faktiskt redan en skurk bland grannarna. Han hade nämligen inget tillstånd. Sex år efter att han ändå lyckats få till sitt drömbygge revs det i december.
11 av 11
Bergstoppen i Beijing. Kinesiske Zhang Biqing, som bestämde sig för att bygga till denna skapelse på det existerande huset, är faktiskt redan en skurk bland grannarna. Han hade nämligen inget tillstånd. Sex år efter att han ändå lyckats få till sitt drömbygge revs det i december. Foto: Luo Xiaoguang

Tänk dig ett tevespel eller en Bondrulle. Det finns alltid ett spektakulärt skurknäste där ondskan samlar sig. Här är tio verkliga platser som skulle kunna platsa som sådana.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Från Norge via Kina och Polen till DubaiIo9 har samlat ihop byggnaderna som ser ut att vara hämtade från en Bondfilm.

Klicka vidare i bildspelet för att se och läsa mer om verklighetens "skurknästen".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela