Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Först "penisglassen" – här är "vaginaglassen"

- 01/04/2014, 12:25 -
Efter "penisglassen" här är "vaginaglassen".
1 av 2

Efter "penisglassen" här är "vaginaglassen".

Faksimil Instagram

GB:s penisglass.
2 av 2

GB:s penisglass.

Faksimil Facebook

April, april! Nej, det här var faktiskt inte på riktigt. Det finns ingen "vaginaglass" utan det var dagens lilla aprilskämt från Nyheter24.

VÄRNAMO. För bara några veckor sedan lyckades GB skapa stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt med deras nya glassvariant "X-pop".

Anledningen? Den såg helt enkelt ut rätt mycket som en penis.

Glasslycka

Många trodde då att det var en pr-kupp men företagets marknadschef Martin Sandén förklarade för Dagens Media att så inte alls var fallet.

Det är väl rätt mycket som tyder på att ett holländskt glassföretag inte riktigt resonerar på samma sätt. Deras nya glassvariant "Gelukzaligheid" (motsvarande svenskans "salighet") ser nämligen väldigt mycket ut som det kvinnliga könsorganet.

Säljer bra

En vaginaglass helt enkelt. Men i det här fallet är det oklart om det är medvetet eller ej. Hur som helst så tror man på en succé.

– Haha, ja. Jag tyckte att det var en kul grej helt enkelt, säger Therese Ek, som äger Tages Tobak i Värnamo, till Nyheter24.

Hon är först i Sverige med att köpa in den tuttifruttismakande holländska glassen. Men Therese tror att det bli fler.

– Den säljer som glass i solsken kan man väl säga, så det tror jag verkligen.