Mannen hotade flygpersonalen med stor Toblerone.
Mannen hotade flygpersonalen med stor Toblerone. - Foto: TT/Scanpix

Finsk man försökte kapa flygplan – med Tobleronesvärd

En man som var väldigt mån om att se OS i Sotji försökte kapa ett flygplan och tvinga det att landa i OS-staden. Hans vapen? En stor förpackning Toblerone.


En annan som inte skulle ha hotats

En 14-åring bombhotade flygbolaget via sin Twitter på skämt, men snart blev FBI inkopplade. 

HONG KONG. En finsk man försökte tidigare i år tvinga ett flygplan på väg från Amsterdam till Hong Kong att landa i Sotji och släppa av honom, så att han skulle kunna få se OS.

Iklädd två filtar virade runt huvudet, en tredje som en mantel och beväpnad med en stor förpackning Toblerone hotade han flygvärdinnorna. Han sa att han "rånade" planet och att han hade en bomb, något han i efterhand säger var ett skämt för att "underhålla de andra passagerarna", skriver South China Morning Post. 

Fängslades inne i planet

I rättegången som nu hålls har flygvärdinnan Leung Hiu-lun berättat att mannen inte var våldsam, men att han hotade och begärde att få gå in till cockpit. 

Den Tobelroneutrustade mannen ska sedan ha fått förklarat för sig att flyget var ett direktflyg och att de inte skulle mellanlanda i Ryssland och släppa av honom. Mannen återvände då till sitt säte där han sattes i handklovar, hans fötter spändes fast och ett extra bälte knäpptes runt hans bröst.

Somnade efter frukost

Efter frukosten ska mannen ha somnat i sin stol, skriver South China Morning Post.

Rättegången fortsätter de närmaste dagarna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.