Lördag 24 Jul
Stockholm

Finsk man försökte kapa flygplan – med Tobleronesvärd

Mannen hotade flygpersonalen med stor Toblerone.
Mannen hotade flygpersonalen med stor Toblerone. Foto: TT/Scanpix

En man som var väldigt mån om att se OS i Sotji försökte kapa ett flygplan och tvinga det att landa i OS-staden. Hans vapen? En stor förpackning Toblerone.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
En annan som inte skulle ha hotats

En 14-åring bombhotade flygbolaget via sin Twitter på skämt, men snart blev FBI inkopplade. 

HONG KONG. En finsk man försökte tidigare i år tvinga ett flygplan på väg från Amsterdam till Hong Kong att landa i Sotji och släppa av honom, så att han skulle kunna få se OS.

Iklädd två filtar virade runt huvudet, en tredje som en mantel och beväpnad med en stor förpackning Toblerone hotade han flygvärdinnorna. Han sa att han "rånade" planet och att han hade en bomb, något han i efterhand säger var ett skämt för att "underhålla de andra passagerarna", skriver South China Morning Post. 

Fängslades inne i planet

I rättegången som nu hålls har flygvärdinnan Leung Hiu-lun berättat att mannen inte var våldsam, men att han hotade och begärde att få gå in till cockpit. 

Den Tobelroneutrustade mannen ska sedan ha fått förklarat för sig att flyget var ett direktflyg och att de inte skulle mellanlanda i Ryssland och släppa av honom. Mannen återvände då till sitt säte där han sattes i handklovar, hans fötter spändes fast och ett extra bälte knäpptes runt hans bröst.

Somnade efter frukost

Efter frukosten ska mannen ha somnat i sin stol, skriver South China Morning Post.

Rättegången fortsätter de närmaste dagarna.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela