Stockholm

Offentlig urinering – då får du känna på vattenslangen

Offentlig urinering är ett stort samhällsproblem i Indien, men nu har en anonym aktivistgrupp kommit på en lösning på problemet. De spolar ner männen med vattenslang.


Läs mer
Unicefs kampanjer mot det offentliga bajseriet

Urinerande män är inte det enda sanitära problemet i Indien. Faktum är att det utöver urinering dumpas mer än 65 tusen ton avföring runt om i Indien – varje dag.

Ett problem som har gått så långt att livshotande infektioner, sjukdomar och epidemier hotar landet. 

Barnen är de som drabbas först och främst. Något som Unicef har uppmärksammat.

INDIEN. Antalet indiska män som väljer att "slå en drill" i det fria är oroväckande många och har nu blivit ett akut sanitärt problem i Indien, skriver Globalvoicesonline.org.

Många försök att lösa problemet har genomförts. Kampanjer har skapats, protester har hörts och de mest utsatta gatorna har rustats upp och förfinats i förebyggande syfte. Men ingenting har gett någon nämnvärd effekt. 

Därför har nu en anonym aktivistgrupp vid namn "The clean Indian" kommit på en mer rättfram lösning. De spolar ner alla män med vattenslang. 

"Pisstank"

I ett uppladdat klipp på Youtube går det att se aktivistgruppen när de åker runt med sin så kallade "pisstank" i staden Mumbai för att spola ner diverse indier som har valt att lätta på trycket offentligt.

Metoden är olaglig och alla aktivister bär masker för att inte avslöja sin identitet.

Bristen på toaletter är den stora orsaken till att det ser ut som det gör i Indien i dag. En annan anledning sägs vara en allmänt bristande kunskap kring hygien, skriver Globalvoicesonline.org.

Se aktivisternas film här:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.