En lajvare som saboterade en bil hade visst sett lite för mycket Sagan om ringen i sitt liv. Att han  dessutom hade tagit LSD gjorde nog inte saken bättre.
En lajvare som saboterade en bil hade visst sett lite för mycket Sagan om ringen i sitt liv. Att han dessutom hade tagit LSD gjorde nog inte saken bättre. - Foto: AP

Lajvare var hög på LSD – högg bil med svärd

Lajvare trodde han slogs mot onda guden Morgoth i Sagan om ringen. Mer fel kunde han inte ha.


Morgoth for dummies

Morgoth, även känd som Melkor i den svenska översättningen, är en fiktiv karaktär i J.R.R Tolkiens värld om Midgård. Han var en av gudarna i Midgård och mäktigare än sin tjänare och undersåte Sauron. Till hans CV hör bland annat att han genom manipulation av alverna skapade de läbbiga figurerna Orcherna.

USA. En kvinna i Portland, Oregon ringde polisen efter att i en gatukorsning blivit vittne till sabotage av en BMW. 

Men den absurda bilden hon möttes av var kanske mer chockerande än själva sabotaget.

I riddarrustning stod en man och högg mot bilen med ett svärd

Var en alv

Den 30-årige lajvaren sa efteråt till polisen att han var en alv och att han befann sig mitt i en svärdstrid med den elaka guden Morgoth, känd från Sagan om ringen.

Lajvaren erkände att han innan svärdstriden hade tagit LSD och han fördes senare till sjukhus för undersökning innan han kunde släppas fri.

Men än är inte striden över för lajvaren som väntas bli åtalad för ofredande, skadegörelse och olaga hot, skriver Fox12.

/
/
/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

1 timme sedan
Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.