Måndag 2 Aug
Stockholm

"Melting man" säger nej till operation – lever på tumörerna i ansiktet

Mannan "Melting Man" Mondal tigger pengar för att betala sin dotters bröllop.
1 av 4
Mannan "Melting Man" Mondal tigger pengar för att betala sin dotters bröllop. Foto: Youtube Faksimil
Mondal lider av den neurologiska sjukdomen Neurofibromatos som är obotlig.
2 av 4
Mondal lider av den neurologiska sjukdomen Neurofibromatos som är obotlig. Foto: Youtube Faksimil
Mondal har blivit erbjuden att få ta bort de värsta tumörerna i ansiktet och plastikoperera sig, men är rädd att han ska förlora sympati.
3 av 4
Mondal har blivit erbjuden att få ta bort de värsta tumörerna i ansiktet och plastikoperera sig, men är rädd att han ska förlora sympati. Foto: Youtube Faksimil
Han möts av många blickar när han tigger på gatan och är känd i hela Indien som "Melting Man".
4 av 4
Han möts av många blickar när han tigger på gatan och är känd i hela Indien som "Melting Man". Foto: Youtube Faksimil

Tiggare i Indien har tumörer i ansiktet som får honom att se ut att smälta. Nu kan han få hjälp – något han inte vill ta emot.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hon tog emot hjälp

Tonåringen Hennglise Dorivals från Haiti hade en tumör som vägde 1,8 kilo när den var som störst och utan hjälp skulle hon ha dött. Nu är hon i stället på väg att bli helt återställd.

INDIEN. I över 50 år har Mannan Mondal i Indien levt med den neurologiska sjukdomen Neurofibromatos. En obotlig sjukdom som får godartade tumörer att växa på hela kroppen. Men det är tumörerna i ansiktet som får flest att höja på ögonbrynen. 

Tumörerna hänger ner som säckar i Mondals ansikte och den obscena ansiktsdeformation har gjort att han har fått smeknamnet "melting man" i Indien, skriver Huffington Post.

Pappa och gift

Tumörerna i ansiktet gör att han saknar ett öga, ett öra och de flesta av sina tänder. Trots hans sjukdomstillstånd har han försökt leva ett så normalt liv som möjligt. Han är gift sedan 32 år tillbaka och har fyra barn. 

Sjukdomen är obotlig, men plastikoperationer skulle underlätta hans lidande. 

I förra månaden fick han träffa plastikkirurgen Ajay Kashyap som har erbjudit sig att hjälpa Mondal få bort sina tumörer och rekonstruera ansiktet. Mondal ställer sig dock mycket tveksam till om han ska genomföra operationen då han livnär sig på att tigga och har en dotter som snart ska gifta sig.

Skulle få mindre sympati

Mondal hoppas genom sitt tiggeri hjälpa dottern betala för bröllopet. Med en plastikoperation tror han att människorna på gatan skulle känna mindre sympati för honom och att hans dagliga inkomst skulle minska.

– Pengarna jag tjänar när jag tigger räcker knappast till mat på bordet för min familj, men det finns inget annat sätt att hjälpa min dotter. Jag måste fortsätta så här. Familjen kommer i första hand, säger han till Barcroft TV enligt Huffington Post.

Se tv-inslaget här:


Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela