Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norrman åt kött från sitt eget ben: "Smakade ungefär som vildfår"

- 27/05/2014, 08:37
Alexander Selvik Wengshoel.

Alexander Selvik Wengshoel.

Facebook

En norsk konstnär ville använda sitt bortopererade höftben på ett annorlunda sätt.

NORGE. Norske konstnären, Selvik Wengshoel, 25, föddes med en deformerad höft och har tillbringat många år i rullstol på grund av alla misslyckade operationer.

Vid sin senaste höftoperation lyckades han dock övertala läkaren om att låta honom få sitt bortopererade höftben för att kunna äta det – som en del av ett konstprojekt.

– Jag ville använda det i min konst. Jag visste inte då att jag skulle koka det och äta det, men det kom väldigt naturligt, säger Wengshoel enligt Gawker.

Kokade köttet

– Jag var tvungen att koka bort köttet för att komma till benet och när jag började skrapa bort köttet så tog jag en liten bit och tänkte "Varför inte bara göra det?". Det är inte varje dag som jag kommer att äta människokött som är mitt och som går att äta, så jag tog en tugga och tyckte att "var var riktigt nice".

Wengshoel tillagade en middag till sig själv medan hans flickvän var på jobbet och avnjöt sin rätt.

– Det var bara en aptitretare och hade smak av vildfår, ungefär som om du låter fåren vandra ute i bergen och äta svamp, så smakade det, säger Wengshoel, skriver Gawker.

Då vet vi det.