Ny revolutionerande kondom kan rädda porrindustrin

Den kallas för "Galactic cap" och är något helt annat än en vanlig kondom.


Behöver finansiering

För att få börja sälja kondomen behöver Powell ett godkännande från myndigheten FDA – och för det behöver han finansiering. Än så länge har ingen velat donera det som krävs till projektet. Powell menar att det beror rädsla bland finansiärer efter att han inte fick pengar från Bill and Melinda Gates Foundation.

Nu planerar han att söka sig till nätet för finansiering. På söndag den 1 juni lanseras hans kampanjsida på crowdfundingsajten Indiegogo.

LOS ANGELES. När den amerikanska porrindustrins epicentrum Kalifornien fick reda på att kondomkrav hädanefter ska gälla vid alla inspelningar var det många som fick panik. De demonstrerade och protesterade mot lagen – som trots allt gick igenom.

Nu kan industrin kanske räddas – av en helt revolutionerande kondom kallad "Galactic cap". Glöm allt tunnare kondomer, det här är snarare som en liten hjälm.

En "penishjälm" som ger mer njutning

Kondomen består av två delar, en med hål i som kan sättas på mannens penis så tidigt som flera dagar före sex. Den andra delen fästs på den första precis innan samlaget, skriver LA Weekly.

Charles Powell är skaparen bakom uppfinningen, som han lade grunden för när en av hans bästa vänner drabbades av hiv. Han beskriver kondomen som en slags "penishjälm" och hävdar att den ger betydligt bättre njutning för mannen än en vanlig kondom, hur tunn den än är.

"Bästa kondomen på 400 år"

Frågan är dock om den faktiskt hjälper mot sexuellt överförbara sjukdomar – den skyddar endast den yttersta toppen av mannens penis.

I en video på Youtube beskriver han själv hur "Galactic cap" fungerar och varför den är den bästa kondomen på 400 år.

Se klippet här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du använda "Galactic cap"?