Supergris vägrar bli bacon – flyr slaktbilen

Än var fläsket varken kokt eller stekt. Under motorvägsfärd mot slakthuset tar grisen Babe ett beslut – som visar sig vara livsavgörande.


KINA. Grissuggan tittar ner från slaktbilen, sedan hoppar hon fem meter ner från den rullande slaktbilen och rakt ut på motorvägen.

Händelsen inträffade i södra Kina. Ett vittne ska enligt brittiska Metro ha berättat hur hon såg grisen klättra upp på sina vänners ryggar, för att sedan kasta sig ut i friheten.

Döpts till Babe

Grisen landade mirakulöst nog oskadd på alla fyra klövar. 

– Hon såg en chans till frihet genom att klättra upp på de andra grisarnas rygg, och hon tog den, sa en talesperson från polisen, enligt Metro

Hon har nu döpts till "Babe", efter den kända Hollywood-grisen med samma namn. Men för att hon inte ska irra runt själv i storstaden likt filmgrisen har hon nu blivit omhändertagen av den polis i södra Guanqxi-regionen i Kina som svarade när anropet om grisen kom in.

"Kommer aldrig bli uppäten här"

Babe befinner sig nu i säkerhet på polisstationen. Och hon har redan fått en trygg plats i en inhägnad som annars är reserverad för polishundar.

– Hon förtjänar en chans till att leva vidare och nu har hon fått det. Hon kommer aldrig bli uppäten här, säger talespersonen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.