Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du inte visste om delfiners sexliv

Vad använder delfiner levande ålar till?
1 av 1

Vad använder delfiner levande ålar till?

AP

Nyheter | 14/06/2014 13:12

Nyheter24 listar fem saker som inte visste, och kanske inte ville veta, om delfiner.

1. Onani med ålar

Flasknosdelfiner brukar vira en levande ål runt sitt könsorgan för att få njutning. Det menar professor David Linden, vid John Hopkins University i Baltimor USA. 

Bildkälla 

2. Har samkönat sex för att sedan wingmana varandra

Janet Mann är professor vid biologi och psykologi vid Georgtown University och har kommit fram till att flasknosdelfiner av manligt kön som unga ofta har sex med varandra. Därefter använder de band de fått via det för att jaga honor. 


Bildkälla

3. Bisexualla och beskyddande

Delfiner blir under sin livstid bisexuella och lever i "gäng" där de beskyddar honorna, i väntan på att dessa ska bli könsmogna.

Konfrontationer med andra gäng delfiner kan därför bli både grova och sexuella.


Bildkälla 

4. Inte så uthålliga

Ett Brasilianskt universitet har kommit fram till att ett samlag mellan två delfiner sällan varar med än tio sekunder. Dock kan akten upprepas flera gånger under kommande timmen, som plåster på såren. 

Bildkälla 

5. Kärlek mellan delfiner och människor 

Det har länge spekulerats i huruvida delfiner och människor har ett särskilt band. Under historiens gång har det flera gånger rapporterats om riktiga kärleksrelationer mellan dessa två varelser.

Bland annat har den amerikanske författaren Malcolm Bremner skrivit en bok, "Wet Goddess", som handlar om hans relation med en delfin under sex månader. 

Även en kvinna vid namn Margaret Howe Lovatt ska ha haft en relation med en delfin, under tiden som hon för Nasas räkning försökte lära delfiner att prata engelska, skriver The Mirror


Bildkälla