Måndag 27 Jun
Stockholm

Är det här världens bästa jobbansökan?

Kan du brygga öl och göra coola saker med din dator? Gör en cv!
Kan du brygga öl och göra coola saker med din dator? Gör en cv!. Foto: Brennan Gleason

Studenten Brennan Gleason bestämde sig för att söka jobb på ett ganska udda sätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den arbetslöse studenten Brennan Gleason, från Columbia i Kanada, var less på att inte få någon uppmärksamhet från potentiella arbetsgivare, skriver Daily Mail. Lösningen? Han tillverkade en väldigt nyskapande och annorlunda jobbansökan.

Öl-CV

Som grafisk designstudent och talangfull ölbryggare valde Gleason att kombinera sina båda färdigheter. Han bryggde ölet och satte sedan sitt cv på etiketterna. Det hela paketerades i ett fyrpack med ytterligare information på, bland annat en QR-kod som länkar till hans sajt. Fyndigt nog döptes ölet till "Resum-Ale".

– Jag har alltid blivit inspirerad av ovanliga cv:s och nyligen började jag brygga öl, så jag bestämde mig helt enkelt för att lägga ihop ett plus ett, säger Gleason till Daily Mail. 

Fick napp

Det innovativa tilltaget gav resultat och på någon vecka hade tre jobberbjudanden trillat in, och i dagsläget jobbar Gleason på ett företag som sysslar med digital marknadsföring.

– Jag har haft ett avtal med ett företag, men jag ville verkligen ha heltid där. Så jag gav dem ett fyrpack och det fixade biffen, säger han till Daily Mail

Öl
/
CV
/
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.