Måndag 15 Aug
Stockholm

Nasa: "Snart har vi kontakt med utomjordingar"

Tror du på UFO?
1 av 3
Tror du på UFO?. Foto: Montage
Hur tror du att utomjordiska varelser ser ut?
2 av 3
Hur tror du att utomjordiska varelser ser ut?. Foto: AP
Hade du velat träffa en utomjordisk varelse?
3 av 3
Hade du velat träffa en utomjordisk varelse?. Foto: Wang kunlin

Har du alltid trott att UFO är en bluff? Håll i hatten, snart kommer vi ta reda på vilka ”de” är.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ufo på månen

Bor det en konspirationsteoretiker i dig? Då kommer du att älska det här. Ett Youtubeklipp sprids nu på nätet om vad som skulle kunna vara ett UFO, eller är det kanske en hemlig månbas?

USA. Forskare tror på att vi inte är ensamma i universum. Dessutom förutspår de att inom 20 år kommer vi ta reda på vem vår närmaste granne är.

Främmande liv

Enligt Nasa finns det omkring 100 miljoner världar i vår galax som skulle kunna ha ett främmande liv. Forskare säger att det finns stor chans att det främmande livet finns strax utanför vårt solsystem, skriver Mirror.

– Någon gång inom snar framtid, kommer människor att kunna peka på en stjärna och säga att stjärnan är samma planet som jorden, säger Sara Seager, amerikansk professor i planetarisk vetenskap och fysik under en konferens i Washington.

Många tecken hittades

Mars och flera månar i vårt solsystem har varit i fokus för sökandet efter utomjordiskt liv sedan många år tillbaka. Med hjälp av nya teleskop som sändes till rymden öppnades mer och mer möjligheter. Sedan år 2009 har teleskopet Kepler hittat miljarder planeter i vår galax. Dessutom har Kepler hittat den första planeten som har samma storlek som jorden och som kretsar runt den beboeliga zonen, som är platsen där flytande vatten kan existera. Och enligt forskare kommer vi inom 20 år ta reda på om och i så fall var ett främmande liv finns.

– Det är inom räckhåll att upptäcka något som kommer att förändra världen för alltid, säger Matt Mountain, rymdteleskopexpert till Mirror, och fortsätter:

– Tänk er ögonblicket då vi hittar potentiella tecken på liv.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.