Varför har det uppstått ett mystiskt jättehål mitt i ödemarken?

Ingen vet. Men det finns många teorier.


Mitt ute i ingenstans, på landsbygden i ryska Sibirien finns numera ett enormt hål. Enligt Siberian Times upptäcktes det hela när en helikopter flög över, och hålet tros vara omkring 80 meter brett. Hur djupt det är vet ingen men enligt tidningen så är forskare på väg mot platsen för att undersöka det hela.


Hur själva hålet egentligen har uppstått är högst oklart men Buzzfeed skriver att de mörka kanterna kring hålet indikerar att stark hetta har varit inblandad.

Det som återstår nu är helt enkelt frågan – varför är det enormt hål mitt i Sibirien?

Diverse skämtare på nätet har gått loss med en mängd gissningar med allt från ufos till meteoriter.

Det troliga är dock att det beror på en underjordisk gasexplosion, påskyndad av växthuseffekten, skriver Siberian Times.

Se hålet:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.