Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens dyraste serietidning har sålts

Svindyr serietidning.

Svindyr serietidning.

TT Bild

Nyheter | 26/08/2014 19:33

Första numret av serietidningen Action Comics såldes för drygt 22 miljoner kronor. Uppenbarligen kan man tjäna en hacka på gamla grejer. Nyheter24 guidar dig i antikdjungeln.

22 miljoner kronor. Så mycket får du betala om du vill ha ett välbevarat nummer av serietidningen Action Comics nr 1 från 1938. Det som gör tidningen såpass värdefull är att det är den första tidningen där alla superhjältars urfader, Stålmannen, framträder. 

Med andra ord är det kanske dags att rensa ut förrådet, vinden eller garaget? Vem vet vilken guldgruva som finns där?

Här är fem grejer du ska hålla extra utkik efter.

1. Du kanske har en gammal bil som står och skräpar under ett tjockt lager damm? Innan du kör den till skroten bör du se efter så att det inte är en Ferrari 250 GTO från 1962. Nyligen såldes en sådan för 263 miljoner kronor.


Källa: Daily Mail 

2. Har du en burk mynt som du är för lat för att växla in? Ta en extra titt på slantarna innan du går till banken. En silverpenny från 1792 kan nämligen vara värd upp mot 12 miljoner kronor.

Källa: Paul Fraser Collectibles

3. Gamla böcker? Ska det vara något att spara på nu när det finns internet och e-readers? JA!

Om du skulle hitta ett ex av The Recuyell of the Historyes of Troye av William Caxton från 1400-talet så kan du sälja den ca 9 miljoner kronor.

Källa: Antiques Trade Gazette

4. Du råkar inte ha en nobelpristagare i släkten? Medaljerna är nämligen riktigt värdefulla, och med lite tur kan du blir lika glad som dessa två herrar. 

En nobelmedalj 1936 som nyligen hittades på en pantbank i Sydamerika såldes i våras för 7 miljoner kronor.

Källa: Daily Mail

5. Känner du någon som någon gång kommit riktigt nära Elvis? Någon som kanske lyckades sno åt sig en hårlock från The king of rock'n roll?

Ring den personen bums! Ett enda hårstrå kan vara värt 7000 kronor. Har du en burk hår från "kungen" kan du kamma in bortåt 700 000

Källa: Sky News

Har du sålt något på auktion någon gång?