Svindyr serietidning.
Svindyr serietidning. - Foto: TT Bild

Världens dyraste serietidning har sålts

Första numret av serietidningen Action Comics såldes för drygt 22 miljoner kronor. Uppenbarligen kan man tjäna en hacka på gamla grejer. Nyheter24 guidar dig i antikdjungeln.


22 miljoner kronor. Så mycket får du betala om du vill ha ett välbevarat nummer av serietidningen Action Comics nr 1 från 1938. Det som gör tidningen såpass värdefull är att det är den första tidningen där alla superhjältars urfader, Stålmannen, framträder. 

Med andra ord är det kanske dags att rensa ut förrådet, vinden eller garaget? Vem vet vilken guldgruva som finns där?

Här är fem grejer du ska hålla extra utkik efter.

1. Du kanske har en gammal bil som står och skräpar under ett tjockt lager damm? Innan du kör den till skroten bör du se efter så att det inte är en Ferrari 250 GTO från 1962. Nyligen såldes en sådan för 263 miljoner kronor.


Källa: Daily Mail 

2. Har du en burk mynt som du är för lat för att växla in? Ta en extra titt på slantarna innan du går till banken. En silverpenny från 1792 kan nämligen vara värd upp mot 12 miljoner kronor.

Källa: Paul Fraser Collectibles

3. Gamla böcker? Ska det vara något att spara på nu när det finns internet och e-readers? JA!

Om du skulle hitta ett ex av The Recuyell of the Historyes of Troye av William Caxton från 1400-talet så kan du sälja den ca 9 miljoner kronor.

Källa: Antiques Trade Gazette

4. Du råkar inte ha en nobelpristagare i släkten? Medaljerna är nämligen riktigt värdefulla, och med lite tur kan du blir lika glad som dessa två herrar. 

En nobelmedalj 1936 som nyligen hittades på en pantbank i Sydamerika såldes i våras för 7 miljoner kronor.

Källa: Daily Mail

5. Känner du någon som någon gång kommit riktigt nära Elvis? Någon som kanske lyckades sno åt sig en hårlock från The king of rock'n roll?

Ring den personen bums! Ett enda hårstrå kan vara värt 7000 kronor. Har du en burk hår från "kungen" kan du kamma in bortåt 700 000

Källa: Sky News

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sålt något på auktion någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.