Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familjens chock: Katt levde dubbelliv i tio år

- 29/08/2014, 20:11
Familjerna slåss om siameskatten Ming – eller Cleo. OBS! Katten på bilden har inget med artikeln att göra.

Familjerna slåss om siameskatten Ming – eller Cleo. OBS! Katten på bilden har inget med artikeln att göra.

TT

Under rubriken "Nio liv – två hem" berättas historien om katten som bedrog två familjer på samma gång.

En osannolik historia om en kattig bedragare har kommit upp till ytan. En katt vid namn Cleo eller Ming (beroende på vem man frågar) har visat sig leva ett dubbelliv och gått mellan två familjer.

Det började med att Alice Alexander köpte siameskatten Ming år 2000. När familjen sedan flyttade till Strathmore i Nya Zeeland 2005 började Ming ofta vara ute länge på kvällarna och ibland komma hem utan att vara hungrig. En gång dök han upp utan sitt halsband, skriver Stuff.co.nz.

Försvann 2010

2010 anmäldes Ming försvunnen av familjen Alexander – men det var först i år när katten "dök upp från ingenstans" som det verkliga mysteriet började nystas upp. För i maj försvann Ming igen.

– Jag visste att några hade honom så jag satte upp fler "försvunnen katt"-affischer och en vecka senare hörde en kvinna av sig för att berätta att Ming bodde med dem, säger Alexander till Stuff.co.nz.

Ming hade i själva verket levt dubbelliv och varit hos familjen Smith, där han fått namnet Cleo.

"Det är känslosamt för oss också"

Nu pågår en tvist där båda familjerna vill ha rätten till "sin" katt.

– Cleo är en del av familjen och har varit hos oss i nio år, vi kan inte lämna honom nu. Det är känslosamt för oss också, han älskar oss och kommer alltid tillbaka, säger Glenda Smith till Stuff.co.nz.