Hon säger upp sig i direktsändning – för att satsa på cannabis

Under direktsändningen chockade Charlo Greene tittarna – hon sa upp sig. Anledningen? Hennes Cannabisförening.


Alaska Cannabis Club

Organisationen arbetar med att skapa kontakt mellan de som har medicinsk marijuana med de som behöver medicinsk marijuana. I Alaska är det än så länge endast tillåtet med medicinsk marijuana om man har recept. Men den 4 november ska staten rösta om det ska vara tillåtet med marijuana om är man 21 år och uppåt.  

USA. Den amerikanska kanalen KTVA:s reporter Charlo Greene överraskade både tittarna och sina medarbetare i söndags kväll. I direktsändning sa hon upp sig. Och anledningen? Hon vill satsa på sin organisation, Alaska Cannabis Club, skriver The Daily Dot.

"Fuck it, jag slutar" 

Greene presenterade sitt tv-inslag som handlade om Alaska Cannabis Club. Efter inslaget erkände hon att hon var ägare till organisationen och att hon nu vill lägga "all sin energi på att slåss för frihet och rättvisa, vilket börjar med legalisering av marijuana här i Alaska". 

–  Och vad gäller det här jobbet, inte för att jag har något val men fuck it, jag slutar, sa hon innan hon sprang ur rutan.  

Hennes agerande gör att nyhetsankaret ser riktigt förbluffad ut. Hon pausar och ber om ursäkt två gånger innan hon går vidare till nästa nyhetsinslag. 


Kanalen hade ingen aning – ber om ursäkt

Innan hennes tv-inslag sändes, uppmanades följarna till Alaska Cannabis Club på Twitter och Facebook att slå på kanalen. Enligt Greene hade ingen på kanalen någon aning om vad hon skulle göra. Kanalchefen Burt Rudman har gått ut med en ursäkt i en video på deras hemsida. 

– Just nu har många av er sett vår reporter använda olämpligt språk och slutat jobbet i direktsändning under söndagskvällen. Vi ber om ursäkt, säger Rudman i videon

Greene själv har också förklarat varför hon slutade i direktsändning. Anledningen är att hon ville lyfta upp marijuanafrågan. Hon vill göra medicinsk marijuana tillgänglig för alla som behöver det, vilket det inte är i dag, trots Alaskas lagar. 

"Lataste reportern jag arbetat med"

Greene verkar dock inte vara så saknad av sina medarbetare. I en tråd på Reddit skrev en av hennes före detta medarbetare ett inlägg som hon sedan raderade, skriver The Daily Dot. Bland annat står det att hon var den lataste, dummaste och mest gnälliga reporter han arbetat med. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.