Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åt dålig sushi – fick kroppen full av maskar

- 25/09/2014, 13:36 -
Åh, nej!
1 av 4

Åh, nej!

TT

Hela mannens kropp var full av bandmaskar.
2 av 4

Hela mannens kropp var full av bandmaskar.

© Europicsn

Bandmask.
3 av 4

Bandmask.

TT NYHETSBYRÅN

Läkarna tror att det beror på för mycket rå fisk.
4 av 4

Läkarna tror att det beror på för mycket rå fisk.

TT

Det här var inte en artikel som vi ville skriva.

GUANGZHOU. Sashimi är det bästa med sushi. Förutsatt att det inte är dålig fisk, då. Är det så kan det nämligen gå som för en kinesisk man. Han gick nämligen till läkaren med magont och kliande hud – och fick beskedet att hela hans kropp var full av bandmaskar, skriver Daily Mail.

Ett ganska otrevligt besked, kan man tänka sig.

Fallen ökar

Ännu värre blir det för oss älskare av rå fisk eftersom att det enligt läkarna antagligen beror på att mannen åt alldeles för mycket – rå fisk. Dålig rå fisk, alltså.

Daily Mail hänvisar dessutom till en forskningsrapport publicerad i Canadian Family Physician där man skriver att fall av bandmask förvisso minskat i fattiga områden runt om i världen – men i stället ökat på andra platser. Främst för att människor äter mer rå fisk, och inte bara sushi. Även sill, ceviche och rökt lax får en del av sleven.


UPPDATERAD 26/9:

Alla sushiälskare kan pusta ut. Det har visat sig att nyheten om fiskmaskarna, som spreds av flera svenska och internationella medier faktiskt var falsk. Enligt Metro har röntgenbilderna använts flera gånger, och att dessa parasiter i själva verket kommer från grisar.