Lördag 25 Sep
Stockholm

Vem har den perfekta rumpan?

Vem har egentligen den perfekta rumpan och hur ska den se ut? Debatten fortsätter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hela två sekel innan ordet "bootylicious" uppkom hade man i England termen "callypygian" för att beskriva en välformad bakdel. Termen kommer från Venus Kallipygos, en staty som ofta porträtterar en kvinna med en naken rumpa.

Skulpturen tror ha inspirerats av en uråldrig myt om två systrar från Syrakusa. Enligt legenden vann de båda präktiga makar på grund av sina fina bakdelar, skriver Daily Mail.

Rumpan har sedan urminnes tider varit älskad och hatad, uppskattad av den manliga befolkningen och ogillad av den kvinnliga. Under 1990-talet var en vanligt fras i amerikanska serier "ser min rumpa stor ut i den här?"

Så vad är det för sorts rumpa kvinnorna egentligen vill ha? Plastikkirurgen Mike Comins tror sig ha svaren.

– För tillfället finns det tre kvinnor vars rumpor är åtråvärda bland kvinnor. Den första är Jennifer Lopez, som har en mycket välformad rumpa med kvinnliga kurvor. Sedan har kvinnor som vill ha en putig, fast, men vältränad rumpa som Kelly Holmes. Sedan finns det också folk som vill ha något mitt emellan, som Kylie Minogues.

För dig som inte blivit född med en fin stjärt finns det andra knep att ta till. Du kan bland annat operera in implantat, eller laserbehandla den. Om du har tid och tålamod är det bästa sättet att träna upp skinkorna genom olika övningar för att få den perfekta formen.

Men det är inte bara den kvinnliga rumpan som är älskad. Under senare år har även den manliga bakdelen blivit allt mer uppmärksammad och det är inte ovanligt att även män tränar upp sina stjärtar för att få det där lilla extra lyftet.

Se rumptävling nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela