En Armadillo blev skjuten men slog tillbaka
1 av 3
En Armadillo blev skjuten men slog tillbaka - Foto: Jens Meyer / TT
Djuret kan vid fara rulla ihop sig till en boll
2 av 3
Djuret kan vid fara rulla ihop sig till en boll - Foto: Ap / TT
Armadillon kan ställa till problem för landägare
3 av 3
Armadillon kan ställa till problem för landägare - Foto: Ap / TT

En man råkade skjuta sin svärmor – när kulan studsade på ett bältdjur

En man försökte i helgen döda ett djur, men det svarade genom att studsa en kula på mannens egen svärmor.


En märklig händelse utspelade sig nyligen i delstaten Georgia i sydöstra USA, det skriver sidan Buzzfeed. Med sin pistol försökte en 54-årig man döda ett litet bältdjur som ofta bökar runt i jorden i området. Problemet var bara att armadillon likt en sköldpadda har pansar som skydd, möjligen för att skydda sig mot just medelålders män med pistoler.

Mannen lyckades dock i sitt uppsåt, och djuret är nu dött, men mannens svärmor höll också på att stryka med. Ett av skotten studsade på armadillon, träffade ett stängsel, for sen igenom familjens ytterdörr och träffade slutligen den 74-åriga kvinnan när hon satt och vilade i godan ro.


Bildkälla: TT Bild

Den lokala polisen var mycket förvånade över fallet de fått in:

- Hela situationen är på alla sätt väldigt märklig, menar den lokala utredaren Bill Smith enligt artikeln på Buzzfeed.

Kvinnan klarade sig turligen nog utan svårare skador och kommer att bli helt återställd, men det kan ändå finnas något att lära av historien. Om du stöter på en armadillo bökandes i din trädgård kan det alltså vara läge att tänka två gånger innan du plockar fram pistolen. Du riskerar inte bara att döda ett sött djur, även äldre tanter kan råka illa ut.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.