Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Släpp allt – nu finns en kyrka som tillber bacon

- 20/04/2015, 18:22 -
Kyrkan för baconälskare
1 av 4

Kyrkan för baconälskare

Faksimil United Church of Bacon

Kyrkan erbjuder gratis bröllop.
2 av 4

Kyrkan erbjuder gratis bröllop.

Faksimil United Church of Bacon

Baconkyrkans nio budord.
3 av 4

Baconkyrkans nio budord.

Faksimil United Church of Bacon

Bacon!
4 av 4

Bacon!

LEIF R JANSSON / TT

Älskar du bacon? Nu kan du gifta dig i en baconkyrka, av en baconpräst.

The United Church of Bacon, den förenade baconkyrkan, startades 2010 i Las Vegas i USA. Och nej, det är inte en kyrka som på allvar tillber bacon som sin enda Gud.

Enligt Metro UK har kyrkan startats av den tidigare stridspiloten John Whiteside, som menar att kyrkan är en skojig protest mot andra kyrkor:


Bildkälla: TT Bild

– Vi tycker om när människor hånar oss, vi hånar oss själva. Det är inte tänkt att kränka någon, menar grundaren själv i en intervju.

På kyrkans hemsida marknadsförs den som en kyrka "med ett roligt namn med ett seriöst syfte". Syftet är helt enkelt att på ett lustigt sätt protestera mot att religiösa samfund har vissa privilegier i samhället, något som icke-troende inte har. Baconkyrkan startades helt enkelt för att visa på hur bisarrt det är.

Trots att kyrkan tar avstånd från religion går det att gifta sig med hjälp av en baconpräst, och alla bröllop är gratis.

Enligt den egna hemsidan behöver du inte älska bacon, eller ens älska kött för att vara med, det går lika bra att tillbe vegetariansk bacon eller kalkonbacon.