1 av 2
- Foto: Foto: Faksimil
2 av 2
- Foto: Foto: Faksimil

Hon kan inte sluta gå ner i vikt

Hennes kropp svälter sig själv - och hon kan inte stoppa det.


Lisa Brown från Milwaukee är 32 år gammal och väger lika mycket som en 12-åring - något hon inte kan göra någonting åt. När hon var 28 år gammal började hon märka att hennes aptit inte var sig lik och att hennes kläder började hänga löst på kroppen rapporterar Good Housekeeping. Till och med hennes förlovningsring började bli för stor för henne.

Det dröjde inte länge förrän hon började kräkas efter varje måltid och även drabbades av magsmärtor och illamående. Hon sökte sig till läkaren som gav henne medicin för sura uppstötningar.

"Jag tyckte det var lite konstigt att sura uppstötningar kunde vara på den här nivån", säger Lisa. När hon vägde sig såg hon att hon vägde 50 kg, nästan 15 kg mindre än tidigare.

"Jag hade inte vägt så lite sen jag var tonåring. Jag visste att det här inte var normalt."

Lisa fortsatte att gå ner i vikt och fick träffa flera specialister och läkare - ingen visste dock vad det var för fel på henne. Det var inte förrän hon fick hjälp från Froedtert Hospital & Medical College i december 2013 som hon fick en ordentlig diagnos. Lisa hade drabbats av den ovanliga sjukdomen SMA - ett tillstånd som gör att tarmen "kläms" ihop och bidrar till att den drabbade inte kan äta normalt.


Bild: Faksimil

Genom en operation efter den upptäckten kunde Lisa börja äta mer under ett par månader - men i våras återvände hennes kräkningar och hon började återigen gå ner i vikt. Lisa måste nu vara kopplad till en näringsapparat tjugo timmar om dagen rapporterar Jezebel.

"Det är ingen permanent fix men förhoppningsvis kommer detta att få min mage att fungera igen - och hålla mig stark och stabil", säger Lisa.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.