Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 sjuka skönhetsbehandlingar från 1940-talet

Det var bättre förr när skönhet var naturligt...
1 av 2

Det var bättre förr när skönhet var naturligt...

SVENSKA DAGBLADET

...eller? Den här kvinnan som visar upp sitt tygstycke kanske precis varit på slimmande salong?
2 av 2

...eller? Den här kvinnan som visar upp sitt tygstycke kanske precis varit på slimmande salong?

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 15/08/2015 22:45

Skönhetsbehandlingar har aldrig någonsin varit sköna.

Tycker du att dagens skönhetsprocedurer som botox-injektioner, läpp-fillers och fettreducering med kyla är helt wacko? Tror du det var bättre för när man tvättade ansiktet med tvål och vatten och nöp sig själv i kinderna för att få till naturligt rosiga kinder? En tid där man inte behövde gå igenom smärta eller sjuka procedurer för att uppnå ett vackrare yttre? THINK AGAIN.


Bildkälla

Vi har listat 10 sjuka skönhetsprocedurer från 1940-talet som varit allt annat än snälla och naturliga — tänk mer läskiga och jobbiga.

1. Max Factors Ismask

Den har behandlingen var riktigt populär bland filmstjärnor på 1940-talet. En mask med små plastkuber fylldes med vatten för att sedan frysas till "isbitar". Masken var tänkt att dämpa svullna bakfylle-ansikten som hade varit ute föregående natt och rumlat omkring på Hollywoodfester drickandes en gin och tonic. Those days.


Bildkälla: Pinterest

2. Elektriska värmespolar

Jag vet inte vad ni tycker men 1940-talets sätt att locka håret verkar vara så jäääkla osäkert. Och dödligt.


Bildkälla: Pinterest

3. Fräkne-capen

Vissa gillar inte att få fräknar på sommaren. Och andra hatar det så till den grad att de hellre blir ett spöke som hemsöker badpoolerna under sommaren. Vad gör man inte för att få en likblek oprickig porslinshy som aldrig sett solen?


Bildkälla: Pinterest

4. Färska ansiktsmasker

Vi sysslar ju fortfarande med ansiktsmasker fast idag är vi kanske inte fullt så ambitiösa. Och är det bara jag eller ser citronen runt näsan monstruös ut? MONSTRUÖS I TELL YOU.


Bildkälla: Pinterest

5. Helena Rubinsteins åtstramningsmask

För att strama till huden i ansiktet kan man alltid stänga in den i en klaustrofobisk bit tyg och sedan ha andnöd ett par timmar. Inga problem.


Bildkälla: Pinterest

6. Helena Rubinsteins värmemask

En annan mask som Helena Rubinstein uppfann för att tillfångata göra kvinnor vackra var den här värmemasken som var tänkt att öka cirkulationen i ansiktet för att få till den där rosiga fräscha looken.


Bildkälla: Pinterest

7. Slimmande salonger

På 1940-talet tog de slimmande salongerna USA med storm. Genom att använda rullar av metall så "masserade" man olika delar av kroppen för att stimulera muskeluppbyggnad. Om det funkade är lite oklart men det ser ändå ganska skönt och trevligt ut? Kanske dags att skaffa såna, SATS?


Bildkälla: Pinterest

8. Max Factors Mikrometerhjälm

Tjejer, ni vet hur ostadig man kan vara när sminket ska på? Oftast slutar det med läppstift i pannan och eyeliner på näsan. AMIRITE? Skönt att Max Faxtcor då uppfann den här sminkhjälmen som kunde lokalisera och effektivisera appliceringen av smink. Jag vet inte vad ni tycker men själv tycker jag det är ganska skönt när min lilla tjejhjärna får ta en paus och bara va. Tack sminkhjälmen <3 lolz omg <3


Bildkälla: Pinterest

9. Sugkopparna

Den här maskinen var tänkt att reducera acne med vakuumpumpar som skulle föras längs ansiktet. Har inte så mycket att säga om det förutom att kvinnan på bilden ser ut att ha extrem dödsångest samtidigt som hon tänker på hennes man och hans älskarinna/receptionist. Jobbigt. Note to self: Jag måste sluta knarka Mad Men.


Bildkälla: Pinterest

10. Monster-hårtorken

Min favorit. Den här bilden är egentligen från 1920-talet men för bra för att inte tas med. Varför ska man sitta och torka håret som en liten nobody när man kan ba POW! GIVE ME SOME AIR SON. AIR FOR MY HAIR. *dansar ut som Beyonce i Flawless*


Bildkälla: Pinterest

Behöver du en sminkhjälm?