Måndag 27 Jun
Stockholm

6 seriemördare – som kommer ge dig mardrömmar

Här är några av historians värsta seriemördare.
Här är några av historians värsta seriemördare. Foto: Wikipedia

De finns mitt bland oss – seriemördare. Men vissa av dem blir kända för de värsta tänkbara sakerna. Du kommer definitivt att sova med lampan tänd i natt.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Madame Lalaurie (1775 – 1842)

Madame Lalaurie var under början på 1800-talet ett societetslejon i New Orleans. Hon bodde i ett stort hus i centrala New Orleans när en brand utbröt 1834 och brandkåren kallades dit. I Lalauries kök hittade man då en slav som var kedjad framför spisen och brandkåren och folk som samlats utanför krävde då att man skulle få tillgång in till slavarnas hus. Paret Lalauries vägrade och folk som samlades där bröt då kollektivt ner dörren. Väl inne hittade man slavar som torterats på de mest makabra sätt. Vissa av hennes offer levde fortfarande och vittnesmål berättar om en hiskelig syn.

Bildkälla: Wikipedia

2. Albert Fish (1870 – 1936)

Albert Fish var en seriemördare och kannibal som sade sig ha mördat i varje delstat i USA som han besökt. Han växte upp i ett barnhem under grymma förhållanden och påstås ha sagt att han var det enda barnen som såg fram emot misshandeln och som fann njutning i den. Hans mest kända mord är det på Grace Budd, en tioåring som han kidnappat från en familj i New York. Han ska ha ätit delar av Graces kropp under flera dagar. Fish greps och avrättades med den elektriska stolen 1936, ett straff han tydligen såg fram emot. Hans sista ord lär ha varit: "det här kommer bli den ultimata njutningen".

Bildkälla: Wikipedia

3. Mary Ann Cotton (1832 – 1873)

Mary Ann sägs ha mördat alla sina fyra äkta män och 11 av hennes egna barn, främst med arsenik. Uppväxt i Durham, England och med en bakgrund som sjuksköterska flyttade hon runt landet i jakt på att hitta en ny make så ofta hon kunde. Mary Ann dömdes till döden med hängning 1873 och det sägs att repet hon hängdes med var för kort så att hon inte dog av att nacken bröts utan långsamt kvävdes till döds.

Bildkälla: Wikipedia

4. Ted Bundy (1946 – 1989)

Ted Bundy var en seriemördare, våldtäktsman och nekrofil som var känd för sin höga intelligens och sin vana att strypa sina offer till döds. Bundy växte upp i Vermont och berättar tidigt om ett raseri och en fascination för sex och våld som han länge försökte förtrycka. Bundy ska ha begått minst 36 mord men flera menar att det handlar om många fler, upp till 100 mord. Det sägs att Bundy redan som liten hade en fascination för knivar och att han ska ha omringat sin moster med flera köksknivar under en tupplur när han bara var tre. Bundy dömdes till elektriska stolen 1989 efter att ha genomgått en rättegång som fick stor mediebevakning.

Bildkälla: Wikipedia

5. Rosemary West (1953 – )

Rosemary växte upp i Devon, England och sägs ha växt upp med en pappa som misshandlade och ofredade henne sexuellt under uppväxten. När hon var 16 år gammal träffade hon Fred West som hon senare gifte sig med. Redan när Rosemary var 20 år gammal dömdes hon och Fred för sexuella övergrepp på en kvinna som lyckades rymma i från parets hus. Hon ska även ha våldtagit och torterat sina egna barn tillsammans med sin man. Flera kroppar av unga kvinnor hittades i huset hon bodde i med Fred West, varav en av kropparna var hennes dotter.

Bildkälla: Wikipedia

6. Charles Manson (1934 – )

Charles Manson är en av populärkulturens mest kända seriemördare. Tillsammans med sin egna sekt "Manson Family" mördade han Roman Polanskis dåvarande gravida fru Sharon Tate och tre av hennes vänner. Manson bröt sig in i huset i Los Angeles där Polanski och Tate bodde tillsammans med sina kvinnliga sektmedlemmar och knivhögg sina offer till döds. Efteråt skrev de ordet GRIS med offrens blod på vardagsrumsväggen. Manson sitter just nu fängslad i Corcoran State Prison i Kalifornien.

Bildkälla: Wikipedia
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.