6 sjukt coola djur du inte visste fanns på havets botten

Det finns en hel värld av saker som du inte förstår dig på – under ytan.


1. Enypniastes - Den genomskinliga sjögurkan

Den här varelsen lever på 2.500 meters djup och blev nyligen upptäckt. Sjögurkan kanske ser rätt osexig ut, men på engelska heter den Pink Sea through fantasia.

2. Red-lipped Batfish

Fisken som alltid är redo för fest, men kanske borde hen dra ner lite på läppstiftet. Det är inte bara sminket som gör att den påminner om oss, den här fisken simmar nämligen inte utan vandrar runt på havsbotten.

3. Ribbon Eel

Den här mystiska ålen ändrar inte bara färg, den tros även byta kön i vuxen ålder. Forskning har dock inte helt kunna fastställa detta, men cool är den i alla fall.

4. Christmas tree worm

Man kan förstå namnet på det här pimpade djuret. Största delen av havsmasken är inte synlig utan nedgrävd och fäst vid koraller, så fort en fiende närmar sig försvinner därför hela masken ner under marken.


5. Peacock mantis Shrimp

Den här partyräkan blir man glad av att titta på, men den är bättre på att slåss än Mauler. Den har så vassa och snabba klor att de lätt går igenom glasväggarna på ett akvarium.


6. Leafy Seadragon

Sjöhästen är kanske lite av ett favoritdjur, de ser ju rätt fantastiska ut redan som de är. Den här lilla draken är dock extra speciell i sitt lövverk till kamouflage.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du att djuren fanns?
Tack för din röst!