Stockholm

Skräckspöke härjar på hotell

Spöket har satt lokalbefolkningen i skräck efter att det fångats på bild.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det 150 år gamla hotellet, Decebal Hotel i Rumänien, har blivit en stor attraktion efter att lokala medier publicerat en bild från hotellet på ett spöke.

Hotellet i Baile Herculane har varit stängt för renovering i fem års tid, men många som varit i hotellet nyligen uppger nu att de sett spöket.

Spöket, en kvinna i en lång vit klänning, tros vakta en uråldrig skatt som ligger gömd under hotellet. Enligt en lokal legend ska kvinnan hindra personer som söker efter skatten. De äldre från orten hävdar att skatten finns på riktigt, men att den är så väl gömd att den aldrig kommer att hittas.

Victoria Iovan, 33, fångade spöket på bild när hon skulle ta ett fotografi av sin pojkvän.

– Jag fotograferade min pojkvän i hotellet. När jag kom hem var jag chockad över att se en kvinnas skugga i bilden, säger Iovan, enligt naturalplane.blogspot.

Ett annat vittne, Alexandru Bunduc. sade att han och sex klasskamrater också känt andens närvaro. Tillsammans hade de gått in i hotellet på skoj, men besöket blev inte långvarigt.

– Helt plötsligt kände vi en kall bris och vi såg en vit siluett nära oss. Vi kunde nästan inte komma ut eftersom vi sprang så fort, berättar Bunduc, enligt 24h-online.

Lokala myndigheter varnar nu allmänheten att gå in i spökhotellet, då renoveringsarbetet gör det till en mycket osäker plats.

Se fler spöken här. Om du vågar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.