Onsdag 25 Maj
Stockholm

Sa att han tatuerat presidenten på sin penis – tvingas fly

Här är poeten som nu är på rymmen efter att ha skrivit en dikt om att tatuera presidentens ansikte på sin penis.
1 av 3
Här är poeten som nu är på rymmen efter att ha skrivit en dikt om att tatuera presidentens ansikte på sin penis. Foto: Facebook
Burmas president Thein Sein och hans personal tyckte inte det var roligt och har bestämt sig för att straffa poeten.
2 av 3
Burmas president Thein Sein och hans personal tyckte inte det var roligt och har bestämt sig för att straffa poeten. Foto: Gemunu Amarasinghe
I Burma får man inte skriva vad man vill på internet. Särskilt inte om regeringen.
3 av 3
I Burma får man inte skriva vad man vill på internet. Särskilt inte om regeringen. Foto: Aung Shine Oo

En ung lovande poet i Burma har tvingats fly sedan han postade en dikt där han skrev att han har tatuerat in presidentens ansikte på sin penis.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En poet i Burma är på rymmen efter ha postat en kontroversiell dikt på sin Facebook-sida. Den unge poeten som heter Maung Saungkha postade en dikt där han skrev att han hade en tatuering av presidenten på sin penis. Något som Burmas regim inte tar lätt på, vilket The Mirror skriver om. Nu är Maung Saungkha på rymmen sedan tre veckor och kan få fängelse i upp till tre år om de får tag i honom.

Det var den 8:e oktober som han lade ut en dikt med titeln "Bild" där han skrev: "Jag har presidentens porträtt tatuerat på min penis/ Min fru är så äcklad".

Poeten skrev aldrig vilken president han hade tatuerat in på sitt könsorgan men representanter för Burmas president Thein Sein har gått ut och sagt att man har tagit illa upp och att diktaren kan vänta sig att bli straffad.


Poeten har sagt till en lokaltidning att "regeringen förstår inte poesi, de är rädda för poeter eftersom poesi bär folkets röster".

The Mirror skriver att Maung Saungkha är en ung lovande poet som har publicerat flera böcker. I Burma har regeringen arresterat många som postat inlägg på Facebook som kritiserar regeringen.

Skulle du tatuera en bild på en president?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela