Lille Adolf Hitler fick ingen tårta

Pojkens pappa säger att de inte är rasister.


– Hej, min son fyller tre år, vi skulle vilja beställa en tårta. Kan du skriva "grattis Adolf Hitler" på den?

– Va! Nej, du. Heter han så får han ingen tårta av oss!

Ungefär så lär det ha gått till när familjen Campbell gick in på till ett lokalt snabbköp i Pennsylvania i USA för att beställa en födelsedagstårta. Pappa Heath Campbell fick lämna bageriet tomhänt, eftersom bagaren tyckte att namnet var provocerande.

– Andra barn får sina tårtor. Det är inte rättvist mot mina barn. Hur kan namn vara stötande? frågar sig pappan.

Inte rasister

Kanske är det förståeligt att han inte förstår provokationen, eftersom han förnekar Förintelsen. Inte bara det. Han stoltserar med att en släkting ingick i nazityska säkerhetstjänsten SS och själv går pappan klädd i ett par gamla stövlar som ska ha tillhört en nazisoldat. Men någon rasist är han inte enligt honom själv, han vill bara inte att raser ska beblandas.

Familjens övriga två barn är också döpta med anknytning till nazisterna. JoyceLynn Aryan Nation och Honszlynn Hinler Jeannie. Den sista är åtta månader gammal och döptes efter SS-chefen Heinrich Himmler.

– De är ju bara namn. Visst, de (nazisterna) var dåliga människor på den tiden. Men mina barn är små, och de kommer inte att växa upp så där, säger Heath Campbell enligt Daily News.

VIdeo: Vad ligger i namn egentligen?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.