En person som spelar på ett så kallat "gaming-tangentbord".
En kvinna var försvunnen i 10 år, tills hon hittades av polis. Spelandes onlinespel. - Foto: TT/Ap

Var försvunnen i 10 år – spelade onlinespel på internetcafé

En kinesisk kvinna var försvunnen i 10 år och blev till och med dödförklarad. Egentligen hade hon bott på ett internetcafé.


I 10 år var en kinesisk kvinna, känd under pseudonym som Xiaoyun, spårlöst försvunnen och eftersökt av polis. Hennes föräldrar gav till slut upp hoppet och dödförklarade henne. Men hon var inte alls död utan hittades för några dagar sedan av polis på ett internetcafé i Hangzhou, beläget i östra Kina.

Polisen hittade kvinnan under ett spontant räd mot ett internetcafé. Kvinnan använde ett falsk-leg och blev tagen av polis till stationen för utfrågning. Det var när polisen kollade databasen för försvunna personer som de insåg att kvinnan var identisk med en person som försvann för 10 år sen. Efter ett tag erkände Xiayoun och berättade att hon var en upprorisk tonåring som lämnade sitt hem efter ett bråk med sin pappa.

För att tjäna pengar hade kvinnan jobbat på diverse internetcafén och också spelat onlinespel. Något som hon var extremt duktig på. Så duktig att andra gamers betalade henne för att levla upp. Xiaoyun var särskilt duktig på first person shooter-spelet CrossFire. Sova gjorde hon på internetcafén där hon jobbade eller spelade.

Hennes föräldrar har i några år vetat att hon var i livet via sociala medier, men kvinnan vägrade berätta var hon befann sig. Efter att Xiaoyun gått med på att träffa sina föräldrar blev det en tårfylld återförening. Efter 10 år isär.

– Jag har ett hett temperament och jag har definitivt skällt på henne tidigare. Hon är vuxen nu, säger hennes mamma till Qianjiang Evening News uppger Daily Mail.

Xiaoyun fick böter för användandet av falskt leg, men det är ännu oklart om hon flyttar hem till sina föräldrar eller inte.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Försvinner du när du spelar?
Tack för din röst!