Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här tafsar programledaren på 19-åringen i direktsändning

- 22/01/2016, 15:26

Nya anklagelser mot engelske programledaren. Videon anses bevisa att BBC visste om vad Jimmy Savile höll på med på 70-talet.

Programledaren Jimmy Savile ägde engelsk tv på 70-talet bland annat i det här programmet, Top Of The Pops. 2012 sändes en dokumentär om den populäre programledaren som anklagade honom för hundratals sexuella övergrepp under hela karriären, många mot minderåriga barn och ungdomar.

Savile hade då varit död i flera år men polisen utredde alla fall och kom fram till att många stämde, hundratals kvinnor och barn hade utsatts. Några av fallen skulle om det gått till rättegång räknats som regelrätta våldtäkter.

Tv-bolaget BBC sa att de inget visste men nu kommer ett klipp som visar hur Jimmy i direktsändning 1976 tafsar på en bara 19-årig tjej i publiken. Detta får ses som ett bevis för att kulturen på BBC var sådan att Jimmy kunde fortsätta med sina sexuella övergrepp skriver bland andra Exaro news.