Här stoppar nakenhjälten i flip-flops de osmarta tjuvarna

Genialiskt! Det här hade tjuvarna inte räknat med.


Två tjuvar ställer flyktbilen framför en stängd butik söder om Brisbane i Australien. Vad de inte räknat med är hjältarna James Ross-Munroe och Kane Wiblen.

De två semesterfirarna gör helt enkelt det smartaste man kan göra när man ser ett par rånare, de snor bilnycklarna och ringer polisen. När sedan tjuvarna kommer springande inser de först inte sitt misstag utan hoppar in i bilen, för att snabbt hoppa ut igen och springande lämna platsen.

James säger till lokal media att han tog upp jakten på tjuvarna men tyvärr hade för dålig kondis för att hinna ifatt dem. Polisen grep senare en 23-åring men släppte honom dagen efter i brist på bevis.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.